Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je posle pobede nad Kazahstanom da je zadovoljan igrom i da će njegovom timu dobro doći dan pauze pred odlučujuće mečeve sa selekcijama SAD i Rusije.

Srpske odbojkašice slavile su danas u Veroni ubedljivo sa 3:0 u setovima i približile se plasmanu u treću fazu svetskog šampionata u Italiji.“Neke stvari odradili smo maksimalno dobro na terenu.

Nije to bilo punom snagom što se tiče servisa i napada, ali nije ni bilo potrebe.

Bila nam je potrebna angažovanost u bloku i odbrani, jer tim Kazahstana igra brzo, posebno kada dobro primi servis.

Možemo da budemo zadovoljni prikazanom igrom“, rekao je Terzić.

Sutra je na prvenstvu slobodan dan, a preostale mečeve druge faze takmičenja Srbija igra u subotu od 17 sati protiv SAD i u nedelju u istom terminu protiv Rusije, takođe u Veroni.“Odbojkašice SAD najviše su pokazale na ovom Svetskom prvenstvu.

Možda su i glavni favoriti za osvajanje zlatne medalje, međutim, mi voilimo da igramo takve utakmice.

Dan odmora dobro će nam doći da se zaleče neke povrede i pripremimo se za taj meč, koji puno znači, ali ništa neće biti izgubljeno ako iz njega izađemo i kao poraženi“, zaključio je Terzić.

Najefikasnija u timu sa 12 poena bila je Brankica Mihajlović, koja je ocenila da Kazahstan kao ekipa ipak može da parira Srbiji.“Pokazale smo respekt prema njima, iako ne pripadaju našem kvalitetu.

Poštovali smo sve što nam je rečeno na sastanku, zadržali smo koncentraciju i dobro će nam doći dan pauze pred najteže protivnike na šampionatu“, rekla je Mihajlovićeva.

Ona je dodala da nacionalni tim mora protiv selekcija SAD i Rusije da ide na sve ili ništa ukoliko želi da prođe u treću fazu takmičenja.“Te dve reprezentacije su ispred nas na svetskoj rang listi, ali nećemo izaći na teren i čekati da nas pobede.

Daćemo sve od sebe i pokušati da napravimo iznenađenje“, poručila je Mihajlovićeva.

Jovana Brakočević smatra da je meč protiv Kazahstana odigran na visokom nivou.“Bilo je oscilacija, ali to je normalno, s obzirom na proitivnika i njihovu čudnu igru i ukrštanja.

Ekipa SAD je nezgodan protivnik, daleko ozbiljniji od ovih sa kojima smo se sastajali do sada i dobro će nam doći dan pauze“, rekla je Brakočevićeva.

Ostavi poruku