SHARE
Sahranjen Gavrilo Bato Bobar

У родној Бијељини је данас сахрањен народни посланик и угледни српски привредник Гаврило Бобар, чијем су посљедњем испраћају, осим породице, присуствовали државни врх Републике Српске, хиљаде сарадника, пријатеља и суграђана.

Вјерски обред испред породичног дома Бобара претходно је служио Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Хризостом, уз саслужење свештенства Српске православне цркве.

У опроштајном говору на градском гробљу Пучиле предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да Гаврило Бобар никада није губио енергију да иде даље, да буде уз свој народ и завичај, да буде од користи другима, нејакима.

“Са највишим поштовањем за оно што је учинио у животу, остајем при свему што смо заједно планирали и побједу коју очекујемо на изборима посвећујем Бати Бобару”, поручио је Додик.

Говорећи о великим и бројним доброчинствима која је Бобар учинио за своју Бијељину, за народ и за друштво, Додик је истакао да компанија “Бобар” коју је створио мора да настави и да трајно свједочи о његовом дјелу на овим просторима.

“Волио сам тог човјека, једино што му замјерам је то што је изненада отишао и недостајаће ми свих наредних година”, рекао је Додик и додао да су се он и Бобар заједно вратили у политику и остали заједно увјерени да раде добар и озбиљан посао за друштво и народ.

Сахрани Гаврила Бобара присуствовали су и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Игор Радојичић, министар финансија и трезора БиХ Никола Шпирић, бројни представници градске и републичке власти, као и функционери у заједничким институцијама БиХ.

Гаврило Бобар преминуо је изненада у Бијељини 30. септембра у 59. години. Иза себе је оставио супругу и двоје дјеце.

SHARE

Оставите одговор