Savjet ministara BiH zatražio je na jučerašnjoj sjednici od Ministarstva komunikacija i transporta da za narednu sjednicu dostavi prijedlog za razrješenje vršilaca dužnosti članova uprave i prijedlog imenovanja nove uprave Agencije za pružanje usluga u aviosaobraćaju BiH (BHANSA).

– Savjet ministara je na sjednici upoznat s informacijom Ministarstva o nedoličnom ponašanju v.d. direktora Marina Raspudića i njegovih zamjenika Đelala Hasečića i Damira Ćopića. Njom se ukazuje na njihovo krajnje neprofesionalno i neodgovorno ponašanje jer su u vrijeme dugo planiranog i zakazanog početka operacija preuzimanja kontrole nad nebom BiH otputovali na sajam i konferenciju u Kini, na kojoj nisu potpisali nijedan dokument od značaja za BiH – saopštio je juče Savjet ministara.

U saopštenju se pojašnjava da je Agencija time ostavljena bez ovlašćenog lica koje je moglo da nastavi aktivnosti u vezi s preuzimanjem neba BiH, što predstavlja opstrukciju ovog važnog projekta.

Ministar transporta i komunikacija Damir Hadžić rekao je da će za narednu sjednicu pripremiti prijedlog za razrješenje članova uprave BHANSA i prijedlog da se imenuju novi vršioci dužnosti „jer je nedopustivo da se toleriše ovakav javašluk i neodgovornost“.

– Ljudi odlaze o trošku države na sajam u Kinu kada počinje realizacija najvažnijeg projekta u BiH iz ove oblasti otkako postojimo. Nije korektno da se takvo ponašanje toleriše i da se ne pozovu na odgovornost – istakao je Hadžić.

Ostavi poruku