SHARE

Савјет министара БиХ затражио је на јучерашњој сједници од Министарства комуникација и транспорта да за наредну сједницу достави приједлог за разрјешење вршилаца дужности чланова управе и приједлог именовања нове управе Агенције за пружање услуга у авиосаобраћају БиХ (BHANSA).

– Савјет министара је на сједници упознат с информацијом Министарства о недоличном понашању в.д. директора Марина Распудића и његових замјеника Ђелала Хасечића и Дамира Ћопића. Њом се указује на њихово крајње непрофесионално и неодговорно понашање јер су у вријеме дуго планираног и заказаног почетка операција преузимања контроле над небом БиХ отпутовали на сајам и конференцију у Кини, на којој нису потписали ниједан документ од значаја за БиХ – саопштио је јуче Савјет министара.

У саопштењу се појашњава да је Агенција тиме остављена без овлашћеног лица које је могло да настави активности у вези с преузимањем неба БиХ, што представља опструкцију овог важног пројекта.

Министар транспорта и комуникација Дамир Хаџић рекао је да ће за наредну сједницу припремити приједлог за разрјешење чланова управе BHANSA и приједлог да се именују нови вршиоци дужности “јер је недопустиво да се толерише овакав јавашлук и неодговорност”.

– Људи одлазе о трошку државе на сајам у Кину када почиње реализација најважнијег пројекта у БиХ из ове области откако постојимо. Није коректно да се такво понашање толерише и да се не позову на одговорност – истакао је Хаџић.

SHARE

Оставите одговор