TRIPOLI Od specijalnog izveštača AKO bude po onoj narodnoj da „ko rano rani dve sreće grabi“ Partizan bi trebalo sa osmehom da završi drugi ispit u okviru grupe C Lige Evrope protiv Asterasa večeras (21.05) u Tripoliju.

Ekspedicija jedinog preostalog srpskog predstavnika u evropskim takmičenjima krenula je juče „sa prvim petlovima“ ka srcu Peloponeza u potragu za prvencem izvan svog stadiona u grupama pod okriljem UEFA.

Nasmejana lica tek nešto iza sedam časova na aerodromu „Nikola Tesla“ potvrda su dobre atmosfere i pozitivnog talasa na kojem se nalaze izabranici Marka Nikolića.

Najiskusniji među 18 fudbalera srpskog vicešampiona, kapiten Saša Ilić, je po ko zna koji put čekirao kartu na Surčinu i krenuo u Evropu po bodove.

Do sada je retko na carini po povratku imao šta da prijavi, da li je kucnuo čas za pun pogodak i značajan iskorak ka evropskom proleću? – Ne znam da li je konačno došlo vreme za pobedu ili nije, ali znam da nas ne očekuje nimalo lak zadatak.

Protivnik je ekipa koja u svojim redovima ima mnogo Južnoamerikanaca.

Prgavi su, agresivni, na šta moramo da budemo spremni i da odgovorimo na pravi način.

Voleo bih da se desi pobeda i radost za sve nas, ali ne mogu ništa da obećam – trezveno razmišlja Ilić.

Najiskusniji fudbaler Partizana dobro poznaje mogućnosti večerašnjeg protivnika i zna da će fizika više odlučivati od tehnike na stadionu „Teodoros Kolokotronis“.

– Činjenica da ćemo morati svih 90 minuta da budemo maksimalno skoncentrisani, jer samo tako možemo da se nadamo pozitivnom ishodu.

Oni su protiv Bešiktaša i u nekim prvenstvenim mečevima pokazali da nikada ne odustaju i na taj način moramo i mi večeras da im odgovorimo.

Nalazimo se u dobrom periodu, bilo bi lepo da tako ostane i posle utakmice sa Asterasom.

Posle nešto više od dva i po časa leta Ilić i društvo su stigli do Kalamate, odakle su se autobusom uputili u 80 kilometara udaljeni Tripoli.

Znatno viša temperatura nego u Beogradu ne bi trebalo da se preslika i na atmosferu kada lopta krene sa centra.

Kapacitet stadiona od samo 7.000 mesta sigurno neće impresionirati fudbalere Partizana.

Nema sumnje da će Nikolićevi izabranici u potrazi za istorijskim prvim trijumfom u Ligi Evrope izvan Humske morati tokom 90 minuta velike borbe da podsećaju na legendarne spartanske ratnike koji su baš ovde, u srcu Peloponeza, zadivili svet svojom hrabrošću i istrajnošću.

Ukoliko borbeni Grci, sa značajnim južnoameričkim „aditivom“ polože oružje, proleće bi moglo prilično jasno da se vidi već odavde iz Tripolija.

Ostavi poruku