SHARE

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састаће се с предсједником Руске Федерације Владимиром Путином приликом његове посјете Београду, која је заказана за 16. октобар.

Додик је изјавио да га је Путин лично позвао на састанак у Београд.

– Приликом разговора с Путином у Москви, гдје смо премијер РС Жељка Цвијановић и ја боравили половином септембра, он је рекао да очекује да се након избора у БиХ видимо у Београду. Наравно да ћу се тада поново видјети с њим – рекао је Додик.

Предсједник РС је на трибини СНСД-а одржаној у недјељу у бањалучком насељу Кочићев вијенац рекао да опозицију подржава Америка без чистих намјера да нама направи добро, а да с друге стране постоји искрена и доказано добронамјерна подршка Русије.

Путин је на састанку у Москви пожелио Додику успјех на предстојећим општим изборима. Истакао је да се односи између Српске и Русије успјешно развијају, што је позитиван фактор у ситуацији у региону.

Званично је потврђено да ће се Путин 16. октобра састати са српским званичницима и присуствовати војној паради поводом 70 година од ослобођења Београда и побједе над фашизмом.

SHARE

Оставите одговор