SHARE

KRNjEŠEVCI – Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas da Srbija, zbog zaoštravanja odnosa EU i Rusije, povodom ukrajinske krize, neće menjati svoju politiku jer mora da brine o svom narodu i nacionalnim i državnim interesima.”Srbija ne menja svoju politiku – mi imamo svoje principe i svoje nacionalne prioritete, a to je članstvo u EU”, rekao je Dačić novinarima.

On je podsetio da Srbija iskreno želi da što pre bude u EU, što podrazumeva “nastavak naših strukovnih reformi, nastavak dijaloga sa Prištinom…”.

Dačić je dodao da to podrazumeva da mi moramo da nastavimo, s druge strane, održavanje dobrih odnosa sa tradicionalnim prijateljima i da brinemo o nacionalnim, državnim i ekonomskim interesima.

Dačić je objasnio da Srbija, po propisima EU, ima obavezu da usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU na kraju procesa pregovaranja a ne na početku.”Lako je drugim zemljama kada su članice EU …pa kada uvedu sankcije Rusiji ili ih Rusija uvede njima, onda im EU nadoknadi štetu… a ko će nama da nadoknadi štetu”, rekao je on.Šef diplomatije je naglasio i da mi zato moramo da brinemo o svom narodu , dodavši da Srbija nije ništa uradila protiv interesa ruskog ili ukrajinskog naroda.

Dačić je napomenuo da je nedavno u Njujorku tokom učešća na Generalnoj skupštini UN, imao veoma dobre razgovore i sa ukrajinskim i ruskim kolegama i da nije primetio da se bilo ko ljuti na stavove Srbije.

Dačić je prethodno u mestu Krnješevci u opštini Stara Pazova, obišao izbegličku porodicu koja je dobila građevinski materijal za izgradnju kuće.

SHARE

Оставите одговор