MINISTAR unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je u sredu saznanja „Novosti“ da je pet pripadnika Žandarmerije suspendovano zbog prebijanja Andreja Vučića, brata premijera Aleksandra Vučića.

U međuvremenu, kako smo saznali, protiv petorice policajaca pokrenut je i disciplinski postupak.

Istraga o tom incidentu će biti završena početkom naredne sedmice kada će biti obznanjene sve činjenice i motivi napada, rekao je Stefanović.

– Suspendovali smo pet pripadnika Žandarmerije koji su neposredno ili komandno učestvovali u incidentu – rekao je Stefanović.

– Kad se završi istraga, onda ćemo u saradnji sa tužilaštvom moći da kažemo do kakvih rezultata smo stigli.

Očekujem da istraga bude završena najdalje do početka naredne sedmice.

Jedno od glavnih pitanja koje se pojavilo je i vojno obezbeđenje premijera Vučića koje je u trenutku incidenta, kako je zvanično objašnjeno, „pravilo društvo Andreju Vučiću“.

Stefanović se osvrnuo na to, i rekao da „MUP ne utvrđuje šta je priroda kretanja nekog, već šta je predmet krivičnog dela, ako ga ima“.

Zbog toga su u istragu uključene Vojna policija i Vojnobezbednosna agencija.

– To je njihova dužnost i istraga se vodi s obzirom na to da su sa bratom premijera pretučeni i pripadnici Vojske Srbije – izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić.

Kako „Novosti“ saznaju, nakon suspenzije petorice policajaca protiv njih je pokrenut i disciplinski postupak.

Shodno zakonu uručena su im rešenja o suspenziji, a u svojoj jedinici su razdužili opremu i naoružanje i vratili službene značke žandarma.

Tokom postupka, uporedo sa istragom koju je naložio ministar Nebojša Stefanović, trebalo bi da se razjasni tok nedeljnog dešavanja na raskrsnici ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, u blizini Slavije.

Posebno će biti ispitano i da li su prilikom intrevencije petorica službenika MUP prekoračili svoja ovlašćenja.

– Okonačanje disciplinskog postupka sačekaće kod svojih kuća – navodi naš izvor.

– U međuvremenu, primaće deo plate.

Oni koji su oženjeni polovinu, a oni koji nisu u braku 30 odsto.

Inače, doneta je odluka da će Odbor za unutrašnje poslove i bezbednost Skupštine Srbije raspravljati o slučaju prebijanja Andreja Vučića i trojice ljudi iz njegove pratnje.

Ostavi poruku