Kamo lepe sreće, rekao bi Duško Vujošević da se tačnim pokazala informacija, koja se u utorak, malo iza podneva, pojavila na nekim portalima.

Suspenzija košarkaškog arbitražnog tribunala (BAT), na žalost KK Partizana NIS, zbog slučaja duga (131.000 evra) prema bivšem članu Jaki Klobučaru i dalje je na snazi pošto klub nije regulisao uplatu.

– Nisam siguran da li je u pitanju nedovoljna informisanost odnosno neznanje, tek svesno ili nesvesno, plasirana je dezinformacija.

Partizana trenutno nema na listi zato što još nije proteklo dva meseca, koliko nam je dat rok da sredimo situaciju.

To je jedini razlog što nas nema na spisku, ali ne znači da smo problem rešili, naprotiv – bila je prva reakcija poznatog trenera za “Sport”.

Informacija koja je unela pometnju zahtevala je i reakciju na klupskom sajtu u kojoj se podvlači da takva vest nije još uvek ugledala svetlost dana na zvaničnom sajtu FIBA Evrope.

Podsećanja radi, FIBA je srpskom šampionu 1.

septembra ove godine saopštila da ima rok od dva meseca da reši situaciju oko nekadašnjeg člana.

BAT je snazi od tog trenutka, ali zbog pomenutog vremenskog perioda, ime kluba se ne nalazi na zvaničnom sajtu organizacije u okviru liste klubova koji imaju zabrane registracija igrača.

Po isteku dva meseca, ukoliko ne dođe do rešenja između kluba i Klobučara, FIBA će uvrstiti crno-bele na pomenutu listu.

A vreme nikako ne radi za aktuelnog srpskog šampiona, s obzirom da bi do četvrtka trebalo predati zahteve za licenciranje sastava, koji već 4.

oktobra gostuje u mađarskom Solnoku, istoimenom klubu u okviru prvog kola ABA lige.

Ukoliko se ne izmire obaveze (dug) po „presudi” BAT-a, crno – beli neće moći da računaju ni na trio letošnjih pojačanja, Andreju Milutinovića, mladog reprezentativca Grčke Janisa Kuzleloglua, ni Slovenca Edu Murića.

Da ne govorimo o još jednom strancu, iz misli trenera Vujoševića, koji ne propušta priliku da „podseti” svoj klub na rešenje „slučaja Klobučar”.

Istina, trofejni stručnjak uvek ponovi i čitavu genezu, da je u pitanju „nemoralno i neprimerno” ponašanje, „slaganje cifara”, ali…i priznanje da više nema prilike za isterivanje pravde pošto je dogorelo do nokata.

– Ne postoji ništa urgentnije što moramo da uradimo i nemojte molim vas da me pitate za eventualni „plan B” odnosno šta ćemo da radimo ako ovo ne regulišemo.

Niti mogu, niti smem o tome da razmišljam – priznaje Vujošević.

Finansijske neprilike crno – belih nisu od juče, niti su u direktno – posledičnoj vezi sa neigranjem Evrolige posle 14 uzastopnih sezona.

Leta 2013.

blokada klupskog računa se protegla na tri meseca zbog neizmirenih poreskih obaveza, ali i izostanka reakcije „reprogramiranja” duga, a javna je tajna da klub hronično ne uspeva da izmiri ugovorne obaveze prema igračkom kadru.

– Apelujem na klupski aparat (UO, Predsedništvo) da do kraja shvate ozbiljnost situacije i šta mogu da budu konsekvence.

Ne pričam zato što mi se priča ili nemam šta drugo da radim.

Recimo, prošle sezone, moja upozorenja su svođena na lični hir, bežalo se od ozbiljnosti problema.

Nije mali broj onih, čak i u Partizanu, koji su mislili da su sve to Duletove stilsko – retoričke figure, a u pitanju je bila suva realnost.

Šta da radim, moram da pričam, ponavljam, jer kada brod tone, neko mora i SOS da pošalje – u svom stilu će Vujošević.ZA ONE KOJI PROZIVAJU VEČITEMeđu one koji su pozdravili veliki uspeh i osvajanje srebra seniorske selekcije na nedavnom Svetskom kupu u Španiji, svakako je i Vujošević.

Uz čestitke igračima, stručnom štabu, rukovodstvu KSS, postoji i specifični dodatak.- Partizan je klub koji godinama proizvodi igrače i rezultate, ali je bilo onih koji su znali da raniji slabiji učinak nacionalnog tima tumače našom dominacijom.

Kao što se nakupilo ološa, koji se krije i poziva na sukob Čovića i moje malenkosti, koji po njima uništava srpsku košarku odnosno da su večiti rivali nešto najgore za ovaj sport na našim prostorima.

A ja im poručujem da su večiti nešto najbolje za ovdašnju košarku.

Samo se svako bori za interese svoga kluba.

Nisam primetio i da ostali nastupaju u belim rukavicama.

Ostavi poruku