OPTUŽNI predlog koje je Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo protiv Branka Lazarevića, otpravnika poslova u Ambasadi Srbije u Atini, i još tri osobe zbog odavanja policijskih informacija o praćenju i prisluškivanju pripadnika grupe Darka Šarića, prosleđen je u Posebno odeljenje beogradskog Višeg suda! Predsednik veća će, kako je potvrđeno „Novostima“, kada se za to steknu uslovi, odrediti datum glavnog pretresa i optužni predlog i, zajedno sa pozivom za pretres, dostaviti strankama u postupku.

Prema onome što nam je saopšteno, krivično vanpretresno veće suda je po predlogu Tužilaštva donelo odluku da se protiv optuženog Rodoljuba Radulovića, zvanog Miša Banana, postupak vodi u odsustvu, pošto je on nedostupan srpskom pravosuđu.

Tužilaštvo Lazarevića tereti za odavanje službene tajne, i to u vreme kada je bio šef kabineta ministra unutrašnjih poslova, a za isto delo optužen je i Boris Gara, rukovodilac Službe za specijalne istražne metode.

Radulović je optužen za podstrekavanje na odavanje službene tajne, kao i nekadašnji Šarićev advokat Radovan Štrbac.

Tokom vođenja predistražnog postupka, prema onome što je ranije objavljeno, policija i tužilaštvo sumnjaju da je Šarić dobijao informacije o toku istrage koja je tada vođena zbog sumnje da se bavi švercom narkotika, ali i da je na merama, tačnije da se prisluškuju telefoni.

U izveštaju od sredine januara 2012, navodno postoji veza između Lazarevića sa Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem, protiv kojih se vodi postupak zbog pranja novca.

– Lazarević je tokom 2009.

javljao Štrpcu da su pripadnici grupe na merama i da obrate pažnju na komunikaciju – navodi se u dokumetnima.TELEFONI PRILIKOM vođenja predistražnog postupka, saslušan je i Draško Vuković, svedok saradnik u postupku koji se vodi protiv Darka Šarića po optužbama da je sa pripadnicima svoje grupe švercovao kokain iz Južne Amerike za Evropu.

On je, između ostalog kazao „da nije imao konkretne informacije da ih neko prisluškuje“.

Naveo je da ga je tokom jednog razgovora prijatelj iz Argentine upozorio da „obrati pažnju kada razgovara telefonom sa Šarićem“.

O ovome je svojevremeno na glavnom pretresu koji se vodi zbog pranja novca svedočio i biznismen Mile Jerković.

On je ispričao da je mu je Štrbac rekao da prisluškuju i „mene i Štrpca i Darka“ i da ga je kasnije obavestio i da ih prate.

Jerković je tokom svedočenja naveo i da ga je Štrbac posle nekog vremena upozorio da „skloni telefone, jer je od Lazarevića dobio dojavu da ih prate i da će ih možda uhapsiti“.

Navodno, Lazarević je naredio da se prestane sa svakom komunikacijom sa Šarićem i da se pobacaju telefoni.

Prema Jerkovićevoj tvrdnji, Šarić je predložio da se bace postojeći aparati i da se uzmu novi, preko kojih će komunicirati.

ZEJTINLIK BRANKO Lazarević se poslednji put pojavio u javnosti prošle nedelje, kao član državne delegacije Srbije koja je boravila na Krfu i u Solunu.

Tom prilikom prisustvovao je komemorativnoj ceremoniji i polaganju venaca na grčkom ostrvu Vido i Zejtinliku.

Na tim događajima mediji su ga i prvi put fotografisali bez brade.

Ostavi poruku