Najbolje je, naše je, od Đorđevića je, pa, hajde da čestitamo tvorcu pobede Lacija, trostrukom strelcu na gostovanju Palermu – 4:0 (peto kolo Serije A).

– Samo da se, posle silnih komplimenata koje sam dobio po završetku duela na Siciliji, ne uobrazim, ma, neću, nisam od onih koji dignu nos čim postignu gol – ističe Filip u razgovoru za „Sport”.

Niste dali jedan, već tri gola? – Stvar se ne menja, ostajem isti.

U moru čestitki, neke su posebno drage? – Naravno.

Koju osobu izdvajate? – Čoveka koji mi je, kad je označen kraj utakmice, među prvima čestitao, ime mu je Miroslav, prezime – Klose.

Znate njega.

To je onaj Nemac koji je rekorder po broju golova na Svetskim prvenstvima, upoznali ste ga sigurno – nasmejao se srpski reprezentativac.

Recite još nešto o Kloseu? – Na primer…IZUZETNA ATMOSFERA Izuzetna atmosfera vlada u Laciju, drugarstvo, po rečima Đorđevića, može da predstavlja primer mnogima, često se organizuju i zajednički odlasci na večeru, menjaju se restorani…

– Prvi je častio Klose po povratku iz Brazila, potom su na red došli ostali prvotimci, očekuje se i stručni štab, kojeg ću, po svemu sudeći, da preduhitrim, tri gola na Siciliji su me „kvalifikovala” da opet budem domaćin – napominje Đorđević, stanovnik severnog dela Rima, centarfor o kojem sad bruji Italija.

Šta god vam leži na srcu? – Ljudina, profesionalac od glave do pete, mogao bih do sutra o Kloseu i sve bi bilo naj, naj, naj.

U očima mu se oslikava dobrota, zar mislite da postoji trunka ljubomore što sam upisao het-trik na Siciliji? Ne, ne i ne! Trebalo ga je, uostalom, videti u trenucima kada mi je prišao, čini mi se da mu je bilo drago kao da je on pogađao mrežu Palerma.

Klose se tokom drugog poluvremena zagrevao pored aut linije? – Možda je trener Pioli nameravao da mene zameni i uvede Klosea? Verovatno je to bila prvobitna ideja, budući da se Klose, posle mog drugog pogotka, povukao na klupu, a, na teren je ušao drugi igrač.

Očito je Pioli zaključio da mi sve ide od noge, ne znam kako drugačije da prokomentarišem.

Šta još da kažem? Nije mi bilo baš prijatno kada sam ugledao Klosea da se vraća da sedne, ipak je on Klose.

Legenda.

Kako ste zbrisali Palermo? – Nismo igrali dobro kao u mečevima sa Đenovom i Udinezeom, mečevima koje smo, nažalost, izgubili minimalnim rezultatom.

Pogotovo takva ocena važi za prvih 45 minuta, kada smo se ograničili na odbranu, a priliku vrebali i ugrabili je iz kontre.

U nastavku su novi kontranapadi dokrajčili domaćina…

Akcija za 2:0 je izazvala bezbroj pohvala, „zalomili” ste čuvara i zatim efektno, dijagonalom pogodili suprotan ugao?LIST MUČI BASTUI duel Lacija sa Palermom protekao je bez povređenog srpskog reprezentativca Dušana Baste.

– Dušan mi je mnogo pomogao u Rimu, doživljavam ga kao člana familije, zato i strepim da li će uspeti da se oporavi do predstojećih kvalifikacionih utakmica nacionalne selekcije, on se nada da će moći da pomogne.

Daj Bože da bude tako.

Problem nije više ruka, nego list, na treninzima je išao preko bola i to ga je izbacilo iz stroja – otkrio je Đorđević.

– Sve što sam šutnuo, ušlo je u mrežu, pa i to na šta skrećete pažnju.

Pardon, nije sve ušlo, umalo da zaboravim detalj kod 1:0, koji bi, svakako, bio šlag na torti da sam kojim slučajem uspeo petom da savladam golmana.

Pored tri gola nema mesta za bilo kakvu žalopojku? – Dobro, stavljam flaster na usta.

Rano je, nismo završili razgovor, u Laciju su vas hvalili i kada se niste upisivali? – Kažu da sam igrao dobro, ali, nekoliko puta delili su me centimetri od gola.

Da li sam ja bio zadovoljan? Nisam.

Zašto? U Rim sam došao da pogađam, a ne da promašujem.

Ceh je za sve platio Palermo? – Neko je morao.

Kako sad gledate na transfer u Lacio? – I pre nego što sam potpisao, verovao sam da bi Lacio mogao za mene da bude odlično rešenje.

Meseci su prošli, uverenje sam učvrstio.

Veliki klub, sjajan grad, pun pogodak – zaključio je Filip Đorđević.

Najbolje je, naše je, od Đorđevića je, svaka čast!

Ostavi poruku