Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik poručio je večeras sa predizbornog mitinga u Ljubinju da je Srpska motiv njegovog političkog djelovanja i da ona posjeduje potencijal za razvoj.

„Samo veliki narodi imaju svoje države. Države se uvijek teško stvaraju i za njih se treba mukotrpno boriti, jer one se lako ne dobijaju. Tako je sa srpskim narodom na ovim prostorima, a i sa ostalim narodima ovdje je uvijek napeto i turbolentno. Sve ove protekle godine branio sam naš nacionalni identitet. Srpska je motiv moga političkog djelovanja“, rekao je Dodik.

Ona je podsjetio da je Republika Srpska 2006. godine, kada ju je preuzela nova vlast predvođena SNSD-om, bila zapuštena i ostavljena.

„Pred nama je bila reforma policije koju smo uspješno u korist Srpske riješili. Gledajući teške i komplikovane odnose u BiH moramo imati svoj sistem bezbjednosti. Jako je važno da imamo svoju policiju. Pitam se zašto Bošnjaci nisu spriječili ekstremizam u svom narodu“, naglasio je Dodik.

On je naveo da pred građane izlazi čista obraza i odgovorno tvrdi da je urađeno mnogo i da više nije moglo.

„Hoću da pomognem Ljubinju i želim da vratim vjeru u budućnost. Moramo uporno raditi i graditi Srpsku. Ne vjerujem u BiH jer u njoj su svi nezadovoljni. BiH nema šansu. Ne vjerujem u projekat i koncept u kome nikom nije dobro“, rekao je Dodik.

Kandidat SNSD-a, DNS-a i SP-a za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je da SNSD nikada nije izdao nijedan interes Republike Srpske i da građani treba da imaju povjerenje u ovu stranku.

„Sigurna sam u našu pobjedu. Vi ćete biti dio nje. Sigurno smo upravljali u proteklom periodu i kormilarili Republikom Srpskom. Zaslužujemo pobjedu 12. oktobra. Politički i ekonomski odbranili smo Srpsku. Ona je samoodrživa, a to je djelo SNSD-a. Republika Srpska nastavlja da živi uz odgovorne političare i SNSD-a“, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da Dodik zna cilj i put do njega. „Mi neprilike pretvaramo u naše prilike. Republici Srpskoj treba SNSD, Dodik i ja, a ne oni koji pripremaju podvale i krađu“, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je podsjetila da su u proteklom periodu povećane plate i penzije za više od 100 odsto.

„Mi smo republika i država u nastajanju. Mi idemo ka našoj novoj, sigurnoj i ubjedljivoj pobjedi. Očekujemo vašu podršku i treba nam stabilna skupštinska većina u Narodnoj skupštini Srpske i u parlamentu BiH“, poručila je Cvijanovićeva.

Nosilac liste SNSD-a za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice jedan Nikola Špirić rekao je da Ljubinje izgleda tužno i da je to rezultat vladavine SDS-a, te da ova lokalna zajednica 20 godina stagnira, nazaduje i propada.

„Pred Srpskom su veliki izazovi i zato je vrijeme da ovaj put budete uz pobjednike – SNSD, Dodika i Željku. Krajnje je vrijeme da i vama bude bolje. Krajina, Semberija, Posavina, a vjerujemo i Hercegovina su za veliki SNSD i našu novu pobjedu. Glasajte za sebe i svoje dostojanstvo, glasajte da se Republika Srpska pita“, poručio je Špirić.

Na predizbornom mitingu u Ljubinju govorili su i predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Gojko Lečić, nosilac liste za Narodnu skupštinu Republike Srpske Luka Petrović i kandidat za parlament BiH Blagoje Šupić.

Ostavi poruku