Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat vratio je danas u reprezentaciju napadača Partizana Danka Lazovića tri i po godine nakon što se ovaj igrač povukao iz nacionalnog tima.

Lazović se našao na Advokatovom spisku od 24 igrača za mečeve sa Jermenijom i Albanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Holandski stručnjak na spisak, međutim, nije uvrstio defanzivca Borusije Dortmund Nevena Subotića koji je u septembru prošle godine zatražio „pauzu“ u igranju za nacionalni tim.Fudbaleri Srbije prvi meč u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope igraju 11.

oktobra protiv Jermenije u Jerevanu, a tri dana kasnije u Beogradu će dočekati selekciju Albanije.Na spisku se nalaze:Golmani: Vladimir Stojković, Željko Brkić i Slobodan Rajković.Odbrana: Dušan Basta, Branislav Ivanović, Aleksandar Kolarov, Matija Nastasić, Antonio Rukavina, Nenad Tomović, Duško Tošić i Stefan Mitrović.Sredina terena: Radosav Petrović, Nemanja Matić, Nemanja Gudelj, Miloš Jojić, Zdravko Kuzmanović, Aleksandar Ignjovski.Napadači: Dušan Tadić, Lazar Marković, Filip Đuričić, Zoran Tošić, Filip Đorđević, Aleksandar Mitrović i Danko Lazović.

Ostavi poruku