Zamenik predsednika opštine Žagubica Ljubiša Jovkić zatražio je izvinjenje od funkcionera fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdana Terzića jer je u intervjuu Tanjugu u negativnom kontekstu pomenuo to mesto.

– U sklopu kampanje koju Terzić kao generalni sekretar Zvezde vodi protiv fudbalskih institucija u zemlji, drznuo se da na jedan vrlo nekulturan i prizeman način, objašnjavajući navodnu nepravdu prema svom klubu, pokaže značaj i veličinu kluba time što će se potcenjivački izraziti o našoj opštini koju je time želeo da postavi u status beznačajnih pojava – navodi se otvorenom pismu koje je potpisao Jovkić.

On je podsetio da je ovim istupom degradirao i opštinu Žagubica i njene građane.

– Ukoliko pati od amnezije, podsetiću ga i na mesnu zajednicu Lovćenac u opštini Mali Iđoš sa kojom je neraskidivo vezan on i njegova porodica, zatim prelepu Zobnaticu i naravno Bačku Topolu.

Očigledno je da mnogo paralela ima njegovo odrastanje sa opštinom Žagubica koju je stavio u negativan kontekst – poručuje se u pismu.

Jovkić je dodao i da očekuje da Terzić izvinjenjem „skine mrlju“ sa sportskog kolektiva koji predstavlja.

Terzić je prošle nedelje, govoreći o navodnim greškama sudija na račun Zvezde, pomenuo i Žagubicu.

– One greške na meču protiv Napretka su instruisane.

Sviran je nepostojeći penal za domaćina, dok tri za nas nisu.

Sudijskih grešaka uvek ima i biće ih, ali da četiri sporne situacije budu na štetu Zvezde nema smisla.

Mi nismo Žaugubica, a to se nije desilo u poslednjih 50 godina – rekao je tada Terzić.

U ponedeljak su kritike na račun trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića stigle od Crvene zvezde iz Malog Mokrog Luga, koju je strateg trofejnog kluba takođe pominjao u negativnom kontekstu.

Ostavi poruku