Već je jednom Nikola Kalinić bio u Crvenoj zvezdi, tada kao klinac željan dokazivanja nije uspeo da se izbori za mesto u timu.

Što zbog odluka trenera, što zbog administrativnih problema.

Na sreću, sada je dobio priliku da to ispravi.- Već sam u sezoni 2010/11 bio ovde, ali je sve ispalo loše tada.

Prvo zbog nekih loših priča i situacija mi ljudi iz Subotičkog Spartaka nisu dali ispisnicu.

Jedan od razloga je bio njihovo kočenje, ali ima i drugih.

Cela ta generacija Zvezde nije dobila šansu, dovedeni su stranci, a mi smo pali u drugi plan.

Većina momaka je bila primorana da sreću traži na drugom mestu.

Otišao sam u Novi Sad, u Vojvodinu i stekao potrebno iskustvo – kaže Kalinić na početku razgovora.TATA MALO PROZIVAO – Kada sam se odlučio za Zvezdu tata mi je rekao „Ti si sad došao tu, a ja sam bio u Zvezdi pre 20 godina, imaš ti još mnogo da radiš“ – uz osmeh kaže Nikola KalinićI pored toga što je sada došao, postoji žal.- Situacija je bila loša, Uvalin je bio trener i zaista mi je žao što tada nisam započeo celu ovu priču.

Svega tri meseca sam ostao tada, iako nisam bio registrovan zbog ispisnice, trenirao sam sa timom, čak smo se i dogovorili, ali sam na kraju otišao.Sada je jasno da dolazi u mnogo bolju ekipu.- Već sada vidim da je bolje nego što je tada bilo.

Nadam se da ćemo igrati bolje i opravdati ulogu favorita koju nam dodeljuju.

Ne bežimo od toga i borićemo se sa tim pritiskom.Karijera mu definitivno ide uzlaznom putanjom.- Pre godinu-dve ne bih ni pomislio da ću igrati protiv CSKA, došao sam sa srebrom oko vrata i sada imam mnogo više samopozdanja.

Pokušaćemo Jović i ja taj impuls da damo i ostatku tima.

Ova ekipa izgleda veoma dobro i možemo da budemo veoma dobri.

Svestan je i Kalinić da je sada presija ogromna.- To je normalno, u Zvezdi si, anjvećem srpskom klubu, cela javnost te prati, očekuje mnogo.

Želimo svi da pokušamo taj pritisak da pretvorimo u pozitivnu tremu, da to ne bude kočnica, već strah koji će nas terati napred.Posle onakvog zakucavanja preko Janisa Burusisa, svi očekuju da će tako nešto da ponovi.

Ko zna, možda već u „Kombank areni“ protiv Galatasaraja.- Uf, to ne znam, moraću da pričam sa direktorom i da ga pitam da li je to dozvoljeno.

Možda me Nebojša Čović kazni ako napravim neke velike troškove, ukoliko se zbog erupcije navijača nešto dogodi.

Šalim se naravno, zavisi će od situacija, ako mi se ukaže prilika, zakucaću – zaključio je Nikola Kalinić.

Ostavi poruku