IMER Kerkezi (51), kosovski Albanac, koga je budvanska policija uhapsila i optužila za provalu u sobu guvernerke Narodne banke Srbije Jorgovanke Tabaković, nije osoba koju je ona videla u svojoj sobi 18.

septembra u zoru! Crnogorska policija, međutim, tvrdi da se otisci uzeti iz sobe 1409 hotela „Maestral“ poklapaju sa Imerijevim…

* Odbacili ste službenu verziju događaja u Miločeru, odnosno, tvrdite da čovek koga je policija označila kao provalnike, nije ista osoba koju ste videli u svojoj sobi.

Da li ste apsolutno sigurni u to? Postoji li mogućnost da u polutami niste videli najbolje? – Od 18.

septembra u zoru, kad se desio „događaj“, nije me niko pozvao iz crnogorske policije da pita bilo šta, ponudi snimak, fotografiju…

Nemam sa čim da uporedim ono što sam videla u 5 sati i 5 minuta, u polumraku sobe 1409.

A, videla sam dovoljno dobro, kao što je i provalnik dobro mogao da vidi nakit na staklenom stolu, mini ajped, novčanik na vrhu tašne…

A ništa od toga nije uzeo.

* Šta vam je provalnik tačno rekao kad ste reagovali na njegovo prisustvo, kad je shvatio da je otkriven?NE TRAŽIM DEVIZE NA KIPRU * POTVRDILI ste da je nastavljena potraga za srpskim devizama izgubljenim na Kipru.

Može li se u tom slučaju tražiti motiv napada na vas? – To nije moj posao.

Ja ću svoj posao oko svih potraživanja NBS i države Srbije, nastaviti da radim kao i do sada: potpuno predano, uporno, zakonito i koristeći sve svoje znanje, iskustvo ali i pomoć onih koji državu doživljavaju svojom i žele da pomognu.

– Glumio je.

Bio je povijen i savršeno miran, kao da spava, kao da nije živ.

Zato sam ga dodirnula za nadlakticu, da proverim šta je sa njim.

Savršeno mirno se ispravio, podigao levu ruku u visinu usta i rekao psssst, zvučalao je ššššš…

U tom položaju videla sam gotovo čitavo lice, svaki detalj koji sam opisala policiji, i visinu…

jer je stajao na pola metra od mene! Rekla sam im da nije mogao imati više od 32 – 36 god.

Mirnim korakom izašao je na terasu, odšetao do ograde i vešto kao vrsni sportista sa četvrtog sprata se spustio na treći.

Reći da ima 52 godine je u najmanju ruku sumnjivo.

Gledala sam sa terase posle nekoliko minuta i kako odlazi stazom, nije se ni okrenuo…

* Sigurno ste bezbroj puta „vraćali film “ na taj dan i posebno noć.

Da li vam se s ove vremenske distance nešto čini dodatno sumnjivim, nečije ponašanje, situacije, okolnosti…? – Sumnjive okolnosti u hotelu oko funkcionisanja kartice u utorak veče, prijavila sam policiji.

Njima ništa nije bilo sumnjivo, očigledno.

Dva puta sam imala problema sa karticom sa kojom se otvaraju vrata sobe i oba puta sam to prijavljivala recepciji, ali nisu reagovali.

* Verovatno imate neku pretpostavku koja bi mogla da otkrije motiv provale u vašu sobu.

Kome smetate? – Kome može da smeta guverner koji radi svoj posao po zakonu? Kome može da smeta žena koja nema nikakve sumnjive prijatelje, poslove, repove….? * Da li ste nakon slučaja u Miločeru tražili i dobili pojačanu ličnu zaštitu? – Niti jesam, niti bih je prihvatila.

Ostavi poruku