Naslovna Srbija Ugljanin se žali Evropi i UN

Ugljanin se žali Evropi i UN

0

STRANKA demokratske akcije Sandžaka najavila je da će uputiti zahtev OEBS-u, EU i Savetu bezbednosti UN da preduzmu mere i zaštite Bošnjake u Srbiji nakon navodnih pretnji koje im je uputio državni vrh.

Povodom najave državnog vrha da će u Rašku oblast uputiti sve raspoložive bezbednosne službe, Ugljanin je posle sednice predsedništva SDA pozvao Biro za koordinaciju službi bezbednosti da, kako je naveo, hitno istraži sve činjenice u vezi sa državnim terorom nad Bošnjacima u Sandžaku od 90-ih godina naovamo.

Ugljanin je pozvao Biro i da bez odlaganja obavesti javnost o sudbini ubijenih, masovno otetih, nestalih i prognanih Bošnjaka Sandžaka, o pretresima i maltretiranju više od 17.300 bošnjačkih porodica, što za direktnu posledicu ima etničko čišćenje i promenjenu strukturu sandžačkih opština.

Državni vrh Srbije upozorio je prošle sedmice lidera SDA Sulejmana Ugljanina, čija stranka u okviru kampanje za izbore za nacionalni savet te manjinske zajednice poziva na autonomiju Sandžaka, ali i druge koji raspiruju nacionalističke i šovinističke strasti, da ne rade u interesu svog naroda.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version