Naslovna Srbija Ubijen pred sinom, stradao braneći komšiju!

Ubijen pred sinom, stradao braneći komšiju!

0

ALEKSINAC – Kada je pokušao da odbrani komšiju prilikom svađe oko zelenaškog duga, na autobuskom stajalištu u blizini Doma kulture u Aleksinačkim Rudnicima ubijen je Dejan Usković (37).

I to pred četvorogodišnjim sinom! Na njega je u subotu oko 21.30, kako se sumnja, jedan hitac iz pištolja ispalio prijatelj Nebojša Živković (37), a potom je pobegao sa mesta krvavog obračuna.

– Brzom intervencijom, osumičnjeni je uhapšen, a po nalogu višeg javnog tužioca u Aleksincu doneto je rešenje o zadržavanju do 48 časova – saopštila je Policijska uprava u Nišu.

Kako saznajemo, motiv sukoba je raščišćavanje računa oko para pozajmljenih pod kamatu, a bivši rudar Dejan Usković, koji je za sobom ostavio šestoro dece, bio je uzgredna žrtva obračuna njegovog komšije i prijatelja.

Njegova braća kažu da je Dejan u subotu uveče bio malo pripit, pa je legao da spava, kada je po njega došao komšija Slaviša Durmišević, da odu zajedno da gledaju bokserski turnir u Rudnicima.

Na nesreću, Dejan je prihvatio poziv, a poveo je i svog sina.

Usput su se sreli sa Nebojšom Živkovićem, koji je sa Durmiševićem počeo da se svađa oko starih dugova.

– Naš Dejan je Nebojšu pitao zašto mu dira komšiju Durmiševića, ali je on potegao pištolj i usmrtio ga – vele ogorčena braća Usković.

Osumnjičeni Nebojša Živković je posle hapšenja priznao zločin, ali je tvrdio da se branio.

Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi, na saslušanju je izjavio da je najpre ispalio jedan hitac u vazduh, a drugi u Dejana koga je navodno Durmišević sa sobom poveo da bi se obračunao sa njim.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version