BEOGRAD – Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, koja je nedavno u Miločeru u hotelskoj sobi zatekla provalnika, izjavila je da je crnogorska policija uhapsila pogrešnog čoveka, kome pakuju ceo događaj, ocenjujući da je to zabrinjavajuće.

„Znala sam da će naći nekog sitnog prestupnika kome će nakačiti ovaj događaj“, rekla je Tabaković za Kurir i Naše novine.

Ona je navela da je čoveku iz hotelskog obezbeđenja odmah dala precizan opis muškarca koji joj je upao u sobu, a on ga je i locirao na hotelskoj kameri i to pre dolska policije.

Tabaković kaže da je i policiji dala toliko detaljan opis tog muškarca da su se čudili šta je sve uspela da zapazi u tako stresnoj situaciji.

„I pored svega, oni sada podmeću čoveka od 52 godine.

Pritom, niko mi nije tražio da ga prepoznam? Tek sada sam zabrinuta.

Zar je takva snaga onih koji mi šalju poruku da mogu ovakav ‘rezultat’ da saopšte javno“?, navela je guvernerka NBS i naglasila da se, uprkos svemu, ne plaši.

Tabaković je za Kurir potvrdila da je podnela prijavu potraživanja u likvidacionom postupku nad poslovnom jedinicom Beogradske banke na Kipru u iznosu od 186 miliona dolara.

Budvanska policija osumnjičila je kosovskog Albanca Imera Kerkezija (51) da je 18.

septembra u pet sati ujutru upao u sobu miločerskog hotela „Maestral“ u kojoj je boravila guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

Kako danas prenose podgoričke „Vijesti“, Kerkezi je preksinoć uhapšen u pokušaju krađe u eltinom hotelu „Avala“ u Budvi, a inspektori su, kako tvrde, pri tom demaskirali i provalu u „Maestralu“, koja je podigla veliku medijsku prašinu, naročito nakon što je Tabaković izjavila da ne isključuje da je reč o pokušaju likvidacije.

Prva dama srpskog bankarstva je to izjavila jer je u osvit zore Kerkezi iz njenog kofera uzeo samo neseser sa lekovima, podseća podgorički list.

Ostavi poruku