OD izveštača iz IstanbulaDan posle eksplozije srpskog ženskog košarkaškog čuda u Istanbulu skoro da su ponestale reči.

Kao da je sve rečeno u redovima selekcije, koja je još miljama daleko od svoje završne reči.

U neprospavanoj noći sabirali su se utisci, neuspešno stišavale emocije, vrteli filmovi sa istorijskog meča sa Amerikankama, čitali komentari na sajtovima i stotine SMS poruka koje su stigle…- Još traje velika radost zbog onakvih 35 minuta igre protiv Amerikanki – kaže selektor Marina Maljković.

– Radost je sada ključna reč.

Ne možemo da se ne ponosimo činjenicom da su takve rivalke protiv nas imale čak 21 izgubljenu loptu, a mi devet.A mi sa strane ne možemo da ne primetimo kako smo svedoci Marininog sazrevanja, što naravno potvrđuje činjenicu i da je i kada je počinjala da peče trenerski zanat bila ogroman potencijal.

Iz nje iz dana u dan u sve većoj meri zrače mudrost i odmerenost.- Onakva igra nas, ekipu i mene obavezuje.

Postavlja se pitanje da li ćeš da slaviš i udariš glavom u zid ili da uživaš.

Trebalo bi da uživaju ove devojke u onome što su ostvarile, zaslužuju to, ali samo moraju da znaju da je taj zid opasnost koja vreba.

Ako su prave sportistkinje, a jesu, zaigraće danas još bolje protiv selekcije Kine – prezadovoljna je Maljkovićeva.Selektor naših dama daje sve od sebe da čvrsto drži situaciju pod kontrolom, svesna da je u utorak (13.15) pravo iskušenje za njen tim.- Kina ima mnogo dobar tim.

Kada smo igrali na pripremnom turniru protiv Japana, prvaka Azije, svi u stručnom štabu su bili fascinirani snagom Japanki, a kada smo posle gledali Kinu, rekli smo, pa Kineskinje su još bolje.

I šta sada? Ništa, idemo dalje, hrabro, da uradimo veliki posao.Prvi stručnjak srpskog nacionalnog tima je nastavila da ređa komplimente na račun današnjih rivalki:- To će da bude baš ozbiljna utakmica.

Kineskinje igraju brzo, a i mi smo pobrale sve komplimente za brzinu.

Znači, videćemo danas ko je brži.

Biće zanimljivih duela.

Kao i do sada, presudiće naša igra.

Ako budemo igrale kao što znamo i možemo, onda imamo velike šanse da pobedimo velikog protivnika – jasna je Marina Maljković.GRUPA D3.

KOLO, UTORAKSRBIJA – KINA 13.15SAD – ANGOLA 20.30SAD 2 2 0 4SRBIJA 2 1 1 3KINA 2 1 1 3ANGOLA 2 0 2 2 OSTALE GRUPEGRUPA A, 3.

kolo, utorak: Brazil – Japan (13.00), Španija – Češka (15.00).

Tabela: Španija, Češka 4, Japan, Brazil 2.GRUPA B, 3.

kolo, danas: Mozambik – Turska (18.00), Francuska – Kanada (20.15).

Tabela: Turska 4, Francuska, Kanada 3, Mozambik 2.GRUPA C, 3.

kolo, danas: Australija – Belorusija (15.30), J.

Koreja – Kuba (18.15).

Tabela: Australija, Belorusija 4, Kuba, Koreja 2.

Ostavi poruku