Radnik preduzeća „Dijamant“ u Zrenjaninu D.V.

(56) poginuo je jutros, a njegov kolega A.C.

(42) povređen je usled pucanja sajle šubera kojim se otvara i zatvara otvor skladišta u toj firmi, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.Jutros oko 04.00 sata smrtno je stradao D.V, mašinski inženjer koji je bio zaposlen kao manipulant u OJ Silos, a povređen je A.C.

koji radi kao kontrolor procesa u istoj organizacionoj jedinici, navedeno je u saopštenju.“Nadzorom inspektora rada utvrđeno je da je do povrede zaposlenih došlo prilikom sprečavanja curenja semena suncokreta iz podnog skladišta starog silosa usled pucanja sajle šubera kojim se otvara i zatvara otvor skladišta“, navedeno je u saopštenju.Otvor se, kako je navedeno, nalazi na visini od 5,5 metara.

„Zaposleni nisu obavestili neposrednog rukovodioca već su ušli u podno skladište i pokušali metalnom tablom da zatvore otvor.

Smrtno stradalog D.V.

je zahvatio vir suncokreta, povukao ga prema cevi za istakanje semena i zatrpao.

Drugi radnik je uspeo leđima da zatvori cev i tom prilikom je povređen“, piše u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da će inspektor rada nastaviti nadzor radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica koje su dovele do kolektivne povrede radnika i preduzeti zakonom propisane mere.

Ostavi poruku