Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da je morao dobro da upozna sve igrače kako bi iz njih izvukao maksimum i nacionalni tim odveo na pobedničko postolje Svetskog prvenstva u Španiji.

Srbija je na tom takmičenju osvojila srebrnu medalju, pošto je u finalnom meču izgubila od aktuelnih svetskih i olimpijskih šampiona selekcije SAD sa 129:92.

– Trebalo je upoznati ceo tim i svakog igrača kako bih mogao svakome da pronađem žicu, da bi ta žica svirala najlepšu muziku.

Veoma je važno i stvaranje iskrenih i dubokih prijateljstava koja se potvrđuju pogotovo kada nastupe teški momenti, jer se tada okrećemo i oslanjamo jedni na druge – rekao je Đorđević.

On je dodao da je jasno definisanje cilja bilo važno, jer je posvećenost igrača maksimalna kada se zna za šta se bore.

– Moja najveća želja je bila da domaćoj košarci vratimo nekadašnji sjaj kroz, ne samo dobru igru, već i način ponašanja na i van terena, snažnu volju, međusobno poštovanje, jak timski duh, pristojnost i pozitivne vrednosti, jer jedino na taj način možemo da pokažemo zašto je košarka elitni sport elitnih ljudi – kazao je Đorđević.

Selektor Srbije učestvovaće u novoj UNIQA kampanji „Misli srcem za svoju sreću i tim povodom poručio da su za uspeh tima presudni iskrenost, visoki nivo profesionalnosti i međuljudski odnosi ispunjeni iskrenim emocijama.

– Važni su i zajedništvo i posvećenost zajedničkoj misiji, ali i sklanjanje ličnih interesa u stranu, zarad zajedničkog cilja i uspeha.

Teren nikada ne laže.

Zato nikome ne priznajem da je bolji od mene na terenu dok mi to ne dokaže, a onda pružim ruku i čestitam.

Moj moto je oduvek bio – vredno radi, ostani skroman i okruži se ljudima kojima veruješ – zaključio je Đorđević.

Ostavi poruku