Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković objavio je danas uži spisak od 20 igračica na koje računa u EHF nedelji nacionalnih timova.

Vicešampionke sveta okupljaju se u ponedeljak 6.

oktobra u Beogradu, gde će odraditi trenažne aktivnosti, a već sutradan odigraće u Banjaluci prijateljski meč sa reprezentacijom Republike Srpske.

Od 8.

do 11.

oktobra srpske rukometašice učestvovaće na Kroacija kupu u Umagu, zajedno sa selekcijama Nemačke, Poljske i domaćina Hrvatske.Na spisku su:Golmani: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Ana KačarevićLeva krila: Jelena Nišavić, Sanja RadosavljevićPivoti: Dragana Cvijić, Sanja Rajović, Marija LojpurDesna krila: Ivana Milošević, Katarina KrpežBekovi: Sanja Damnjanović, Biljana Bandelier, Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Dijana Radojević, Jelena Popović, Jelena Živković, Anđela Janušević“Drago mi je što se konačno okupljamo.

Utakmica u Banjluci, kao i turnir, dobro će poslužiti kao provera pred predstojeće Evropsko prvenstvo.

Na turniru učestvuju jake ekipe, ali mi ćemo dati sve od sebe da što bolje odigramo utakmices i da budemo što spremnije za EP“, rekla je golman Katarina Tomašević.Na prvenstvu Evrope, od 7.

do 21.

decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj, reprezentacija Srbije takmičiće se D grupi sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, a utakmice grupne faze igraće u Osijeku.

Na prethodnom EP 2012.

godine srpske rukometašice zauzele su četvrto mesto.

Ostavi poruku