Partizan muku muči sa povredama i blokadom FIBA košarkaške arbitraže (BAT), ali i nekompletan izlazi na crtu, kao preksinoć, italijanskom Armaniju u sklopu priprema za predstojeću sezonu, koja na Jadranu započinje sledećeg vikenda.

Šampion sa Apenina stigao je u glavni grad Srbije sa „rupama” u sastavu (Semjuel, Džejms, Mos), koje su, uostalom, precrtale ranije planiranu, subotnju utakmicu iza zatvorenih vrata, ipak je bio prejak za „klince” Duška Vujoševića.

Istina, aktuelni srpski prvak, pružao je žestok otpor do poslednje četvrtine, kada je evroligaš uspeo da napravi nedostižnu razliku.

– Kada se imaju u vidu klupski problemi, koji nisu ni mali, ni naivni, ne mogu da ne budem zadovoljan onim što su igrači pokazali tokom pripremnog perioda uprkos ukupnom negativnom saldu, u rezultatskom smislu, pa uključujući i poslednji test sa italijanskim predstavnikom.

Sastav nije kompletiran, a oni koji su tu, ne računajući još pojačanja, nisu „fit”.

Uzimajući sve u obzir, ma odlični smo – kaže trener za “Sport” crno – belih Duško Vujošević.

Prvo letošnje pojačanje, Andreja Milutinović, zbog dislokacije srednjeg prsta desne ruke, neće biti spreman još desetak dana, pa verovatno i za premijerni meč ABA lige i gostovanje u Solnoku.

Nikola Milutinov nije zaigrao protiv Armanija zbog spazma (grča) leđnog mišića, ali centar bi uskoro trebalo da je u punom trenažnom procesu.

Ali, Partizan sigurno sezonu neće započeti sa kapitenom Draganom Milosavljevićem, koji je početkom godine operisao prednje ukrštene ligamente, a najraniji rok da se ponovo nađe u stroju je kraj oktobra.

Do strata regionalnog takmičenja, crno – beli će imati još jednu proveru, poslednjeg dana septembra protiv crnogorskog ligaša Sutjeske u Beogradu.GUDS NE, BOGDANOVIĆ MOŽDA Informacija da je američki bek Entoni Guds na probi u Humskoj, uprkos oglašavanju izraelskog kolege Dejvida Pika na tviter profilu, ipak, nije tačna.

– Eto, opet se nađu oni koji nam „kroje” tim, novinari sigurno neće dok sam ja trener.

Ta vest nema veze – kaže Vujošević.

A na pitanje da li se može desiti da internacionalac Luka Bogdanović, ali i nekadašnji crno – beli, ipak, od popunjavanja „obične kvote” na treninzima dok ne nađe inostrani angažman, ostane u starom jatu, stiže sledeći odgovor: – Nismo još definitivno odlučili.

Ostavi poruku