HORHE Lorenco, vozač Jamahe, trijumfovao je na 800.

trci Svetskog šampionata, Velikoj nagradi Aragona, 14.

trci sezone u „kraljevskoj klasi“.

Španac je na stazi „Motorlend“ do pobede došao u vremenu od 44.20,406 minuta, pošto se najbolje snašao u promenljivim uslovima.

Drugo mesto, sa deset sekundi zaostatka, zauzeo je vozač NGM Forvard rejsinga Aleš Espargaro, koji je za 17 hiljaditinki pobedio Kala Kračloua na Dukatiju.

Aktuelni šampion, Mark Markes vodio je tokom većeg dela trke, ali je izleteo tri kruga pre kraja, zbog loših uslova na stazi i na kraju je kao 13.

prošao kroz cilj.

Velika nagrada Aragona pružila je dosta uzbuđenja, ali je na kraju Lorenco zasluženo slavio, pošto je najbolje ovladao teškim uslovima.

Španac je prvi od vodećih otišao u boks, uradio je u pravom trenutku, dok su se Markes i njegov timski kolega Dani Pedrosa kockali, što ih je mnogo koštalo.

I Pedrosa i Markes su izleteli pošto je Lorenco otišao u boks po motor za kišu, iako ih je tim čekao.

Aktuelni šampion je čak sam doneo odluku da nastavi dalje, ali je samo dve krivine kasnije završio pored staze.

Vozač Jamahe je, tako, sigurnom vožnjom do cilja stigao do bitnog trijumfa, ali su pored njega junaci dana i Espargaro i Kračlou, koji su u teškim uslovima u potpunosti zasijali.

Četiri trke pre kraja Markes na čelu generalnog plasmana ima 292 boda, 75 više od Pedrose, odnosno 78 od Rosija.

Moto GP šampionat nastavlja se VN Japana na stazi „Tvin Ring Motegi“, 12.

oktobra.ROSI U BOLNICIPORED Markesa i Pedrosa, pored staze je završio i devetostruki svetski šampion Valentino Rosi.

„Doktor“ se držao uz vodeće na samom početku trke, ali je napravio grešku, sišao sa suvog dela staze, pa je imao veoma teško izletanje.

Na nosilima je iznet sa staze, a posle pregleda u medicinskom centru, gde je utvrđeno da nema težih povreda, prebačen je u bolnicu u Alkanisu, na pregled glave iz predostrožnosti.

Ostavi poruku