Bliži se utakmica drugog kola grupne faze Lige Evrope sa Asterasom, a Partizan bi u tom meču mogao da ima ozbiljan kadrovski problem, jer je velika verovatnoća da Nikola Drinčić neće biti spreman za Grke, piše “Sport”.

Vezista crno-belih se povredio još pre sedam dana na prvenstvenom duelu protiv Radničkog 1923, kada je zbog dva udarca u donji deo kičme i to u kratkom vremenskom periodu sam zatražio zamenu.

Od tada Drinčić nije trenirao i još nije na raspolaganju treneru Marku Nikoliću, koji je nedavno ostao i bez Draka Brašanca, takođe zbog povrede.

Očekivalo se da će Drinčić, koji je oduvek besprekorno fizički spreman brzo prevazići problem i nastaviti sa radom, ali, bol u trtičnom delu ne prestaje, pa je fudbaler na poštedi i ne samo da je neizvestan za utakmicu sa Asterasom, nego nije izvesno ni da li će na teren u prvenstvenom duelu protiv Mladosti iz Lučana, koji se igra tri dana posle iskušenja u Grčkoj.

To za „Sport” potvrđuje i doktor Partizana Ilija Rosić, koji čini sve da što pre osposobi igrače sa povredama, jer stručni štab iz nedelje u nedelju, zbog prevelikog opterećenja tima, nailazi na nove prepreke.

– Istina je, Nikola Drinčić ne trenira, jer još nismo rešili problem povrede koju je zaradio u Kragujevcu.

Dobio je za kratko vreme dva jaka udarca u trtični deo kičme i zato je zamnjenjen, a trenutno je podvrgnut terapijama.

Povreda te vrste nije opasna, ali je izuzetno bolna i ne dozvoljava fudbaleru da normalno radi, trenira.

Nikola se oporavlja, ali je, već sada mogu da kažem, neizvesno da li će on biti spreman i za utakmicu u Grčkoj protiv Asterasa, kao i za onu u Lučanima – rekao je dokor Ilija Rosić.OSTOJIĆ IPAK MORA NA OPERACIJUIako je delovalo da će Miloš Ostojić bez većih problema prebroditi naprsnuće potkolenične kosti, koje je zaradio iz nehata i bez kontakta, defanzivac će ipak morati na operaciju, saznaje „Sport”.

Fudbaler u ponedeljak putuje u Tursku, gde će mu pomoći stručnjaci sa klinike „Aćibadem”, koja je inače tehnički sponzor Partizana, a nedavno je tamo problem rešio i napadač Nemanja Kojić, koji je operisao petnu kost.

– Procenili smo da je najbolje da Miloš Ostojić reši problem na klinici „Aćibadem”, sa kojom uspešno sarađujemo nekoliko godina.

Doživeo je „stres” kod preloma potkolenične kosti i bilo je planirano da to rešimo kod nas, ali kada već imamo tako dobrog tehničkog partnera, onda je bolje da se zahvat izvrši u Turskoj.

Operacija će biti obavljena u toku naredne nedelje, pa očekujemo da Miloš za mesec dana polako počne da se vraća u ritam i treninge – kaže doktor Ilija Rosić.

Ostavi poruku