SHARE

Poslednjeg dana prvenstva Evrope u tekvondou za mlađe seniore reprezentativci Srbije osvojili su tri medalje, jednu zlatnu i dve srebrne.

Na šampionatu u Insbruku zlatnim odličjem danas se okitila Violeta Babić u kategoriji preko 73 kilograma, dok su srebra pripala Tijani Bogdanović (do 49 kg) i Milošu Gladoviću (do 58 kg).

Srbija je ekipno zauzela drugo mesto na prvenstvu sa ukupno šest osvojenih medalja, u ženskoj konkurenciji je prvoplasirana, a u muškoj je završila na trećoj poziciji.

Babićeva je na startu u četvrtfinalu pobedila Kovalčuk iz Poljske (4:3), zatim u polufinalu Lejes iz Španije (15:2), dok je u finalu bila bolja od Grkinje Zampure (8:2).

Bogdanovićeva, aktuelna evropska i svetska juniorska prvakinja, pobedila je Grkinju Lahanu (15:1) i Poljakinju Obrebsku (3:2), zatim u polufinalu Mađaricu Lipcei (12:1), da bi u finalnoj izuzetno teškoj i neizvesnoj borbi izgubila od Belgijanke Kraen (15:14).

Gladović je bio ubedljiv na startu protiv Slovaka Mihela (21:2), u drugoj borbi savladao je Moldavca Dmitrova (14:13), a u četvrtfinalu Španca Suareza (10:8).

U polufinalu je bio bolji od Portugalca Forte (13:5), ali je u finalu poklekao pred Iskakovim iz Rusije (11:3).

– Na nivou saveza krenulo se u korenite reforme, gde se pravi rezultati vide na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 21 godine.

Napornim radom pokazujemo da smo zemlja koja ima kontinuitet u osvajanju medalja na evropskim i svetskim turnirima i da spremno čekamo Rio 2016.

Čestitam svim članovima tima Srbije na ostvarenim rezultatima – rekao je generalni sekretar Tekvondo saveza Srbije Zoran Ćendić.

Prvog dana šampionata bronzanom medaljom okitila se Marija Perišić (do 62 kg), a zatim su u subotu Ana Bajić (do 73 kg) i Draško Jovanov (do 87 kg) osvojili zlatna odličja.

SHARE

Оставите одговор