Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pretrpeli su drugi poraz, u četvrtom kolu turnira prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, u Marselju, od Spartak Volgograda iz Rusije, rezultatom 12:10.

Ekipa Spartaka, koja je praktično ruska reprezentacija u malom, na početku je stekla vođstvo od tri gola (3:0), oko kog se vrteo rezultat tokom većeg dela meča.

U nastavku susreta Kragujevčani su bili u potpunosti ravnopravan rival, ali nisu uspeli da nadoknade startni zaostatak.

U nekoliko navrata stizali su na „minus dva“, na koliko su i završili utakmicu.Kod pobednika je prednjačio Pavel Kalturin sa četiri gola, dok su u Radničkom dvostruki strelci bili Boris Popović, Nikola Dedović, Marko Ćuk i Marko Petković.Posle četiri kola Radnički zauzima treću poziciju, sa šest bodova, koliko je osvojio i četvrtoplasirani Marselj.

U poslednjem kolu Kragujevčani se sastaju sa napuljskim Posilipom, u nedelju, od 11 sati.

Italijanski predstavnik je do sada upisao tri boda i nalazi se na petom mestu.

Prvu poziciju dele mađarski OSC i Spartak Volgograd, sa 10 bodova, dok poslednjeplasirani Ligamuš nije osvojio nijedan poen.Spartak Volgograd – Radnički 12:10 (4:1, 3:2, 2:2, 3:5)Bazen: Pjer Garso.SPARTAK VOLGOGRAD: Fedorov, Lazarev, Jurčik 1, Češkev 2, Kiselev, Ašaev 2, Kalturin 4, Bičku, Latipov 1, Rekečinski 1, Lisunov 1, Agarkov, Ivanov.RADNIČKI: Radić, Trajković, B.

Popović 2, Marković, Miličić 1, Bogdanović, Ćirić, Basara 1, Vuksanović, Dedović 2, Ćuk 2, Petković 2, S.

Popović.

Ostavi poruku