Delegacija Vlade Srbije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić, u poseti je nemačkoj mesnoj industriji „Tenis“, koja bi mogla da investira u proizvodnju i preradu svinjskog mesa u Srbiji, javlja RTS.

Kako navodi ta televizija, premijer Vučić sastaće se i sa preduzetnikom koji je na čelu porodičnog biznisa, osnovanog pre četrdesetak godina, navodi RTS.

Kompanija „Tenis“, koja zapošljava više od 8.000 ljudi i ima najveći obrt u mesnoj industriji u Nemackoj, mogla bi da podeli znanja iz ove oblasti i unapredi i ostale proizvođače mesa u Srbiji.

„Tenis“ je najveća kompanija u sektoru proizvodnje u Nemačkoj, inace vodeće zemlje u EU u mesnoj industriji.

Najavljujući da će u Nemačkoj posetiti najveću farmu svinja u Evropi Vučić je na konferenciji za novinare u četvrtak rekao da će Srbija sa njom pokušati da uspostavi saradnju i nadoknadi ono što je svih ovih godina izgubila.

„Gledam da to zavrsismo što je pre moguće.

Imaćemo više u stočarskoj prozivodnji, a spremamo i dodatne subvencije za stočare i na taj nacin podstaknemo one koji vredno rade 365 dana u godini“.

Srbija ima mnogo problema u poslednjih 13 godina – izgubljeno je milion grla svinja i to stvara znacajan problem u ovom tradicionalnom sektoru, podseća RTS.

Ovo je inače treća poseta premijera Vučića Nemackoj u poslednja četiri meseca, a fokus joj je na ekonomskim temama, navodi RTS.

Ostavi poruku