NIJE veliki broj gledalca došao u „Pionir“ da podrži novi tim Partizana, kome je podrška, kako je rekao u najavi meča protiv Emporio Armanija trener Duško Vujošević, preko potrebna, ne samo sad nego i toko cele sezone.Ipak neki novi crno-beli klinci, odigrali su protiv italijanskog šampiona kao da je „Pionir“ bio krcat.

Maestralni Edo Murić je u prvom predstavljanju pred beogradskom publikom u crno-belom dresu u prvih 20 minuta objasnio zašto je srpski šampion bio toliko uporan, pored svih finansijskih problema, da ga angažuje.

Individalnim kreacijama besprekorno upakovanim u timski „šnit“ Partizana pokazivao je protiv legije stranaca u italijanskom dresu da, bez obira što Beograđani igraju Evrokup, i dalje imaju elan evroligaša.

Bespomoćno je šef struke gostiju Luka Bjanki rotirao igrače u želji da zaustavi „parni valjak“.

Ređala su se velika imena italijanske legije stranaca.

Ali, bilo je uzalud.

Klinci Partizana nisu posustajali.

Polovinom treće deonice serijom od 13:3 pripretili su gostima da bi mogli da se rezultatski „okliznu“ u Beogradu, što ih je razljutilo.

SPEC.

VNUTAKMICU u „Pioniru“ pratio je i srpski selektor Aleksandar Đorđević.

Nekadašnji as crno-belih meč je pratio u društvu svog pomoćnika u repreentaciji Jovice Antonića.

Pre svega, Aleksandra Đentilea i Linasa Kleizu.

Dva momka, koji po platama trenutno vrede bar pet, šest puta više nego kompletan igrački kadar Partizana, razbudili su ostatak ekipe.

U par minuta nametnuli su ritam, koji mladi tim Beograđana, uz to još oslabljen neigranjem Milutinova i Milosavljevića više nije imao snage da prati.

Na semrforu je „odjednom“ zasvetlelo više od deset poena predstonsti za italijanskog velikana.

Na kraju je bilo i makismalnih 83:63.

Ipak, Partizan je pokazao nadu i veru u budućnost za šta mu je potrebna i daleko veća podrška sa tribina.

Zaslužili su je.

PARTIZAN 65 EA7 MILANO 85 DVORANA: Pionir.

Gledalaca: 2.700.

Sudije: Vojinović, Juras, Mrdak PARTIZAN: Tepić 10 (5-3 za dva, 4sk, 4as), Kuzeloglu, Murić 29 (9-6 za dva, 4-3 za tri, 10-8 sl.

bacanja, 4sk, 2as, 2uk), Marinković 2, Dalo 6, Gagić 10 (6sk), Andrić, Bojanić, Glišić, Bezbradica 2, Bogdanović 4, Šalić 2.

EA7 MILANO: Đentile 18 (7-4 za dva, 6-2 za tri, 6-4 sl.

bacanja, 6sk, 6as), Heket 4, Serela 12, Bartoli, Meli 2, Mičam 5, Reglend 9 (4as), Bruks 9, Kleiza 21 (5-2 za dva, 7-5 za tri, 2-2 sl.

bacanja, 6sk), Đili 5.

Po četvrtinama: 16:20, 24:18, 17:24, 8:23.

Ostavi poruku