U akciji „Stil“ banjalučka policija je protiv Davora Vučičevića (37) iz Prijedora i Milana Zumbrzuskog (55) iz Vrnjačke Banje, podnijela izvještaj zbog sumnje na osam teških krađa u kojima su prisvojili oko 83.000 maraka.

Prema nezvaničnim informacijama Vučičević i Zumbrzuski su nedostupni policiji, pa je Ministarstvo unutrašnjih poslova RS raspisalo potjernice za njima.

– Vučičević se najvjerovatnije krije u jednoj od zemalja u okruženju i trebalo bi uskoro da bude uhapšen i izručen u BiH – rekao je naš izvor.

Osumnjičeni su u krađe išli automobilima „opel astra“ i „golf 3“. Nakon krađe manji dio ukradenih predmeta su prodavali u RS i FBiH, dok su veći dio autom prevozili do Zvornika, gdje su zatim čamcem preko rijeke Drine krijumčarili stvari u Srbiju.

– Vučičević i Zumbrzuski su u periodu od 10. februara do 2. maja ove godine na području Banjaluke, Mrkonjić Grada i Laktaša provaljivali u prodavnice, preduzeća i stomatološke ordinacije i ukrali veću količinu motornih pila, trimera, makaza i drugog alata, kao i stomatološki pribor i drugu opremu – rekli su u CJB Banjaluka. Oni su pojasnili da su u pomenute objekte njih dvojica provaljivali tako što su uz pomoć alata obijali vrata i prozore, te iz unutrašnjosti krali sve što nađu.

– Utvrđeno je da su osumnjičeni ukradene predmete prodavali na području RS, FBiH i Srbije, čime su stekli korist od 82.813 maraka – istakli su u CJB Banjaluka.

Naš izvor je pojasnio da su njih dvojica u dva navrata opljačkali banjalučko preduzeće „Agromehanika“ odakle su ukrali 25 motornih pila i troje motornih makaza.

– Pored ovog oni su osumnjičeni da su iz preduzeća „Agro-auto“ u Mrkonjić Gradu odnijeli motorne pile, trimere i bušač rupa čime je vlasniku pričinjena šteta od oko 8.100 maraka. Vučičević i Zumbrzuski su takođe provalili i u preduzeće računarske opreme u Laktašima odakle su ukrali 15 mobilnih, 12 tableta ukupne vrijednosti oko 8.400 maraka – istakao je naš izvor.

Uhapšeni se sumnjiče da su provalili i u preduzeće „Tepić“ odakle u ukrali više motornih pila.

Kada su u pitanju stomatološke ordinacije na području Banjaluke policija je prikupila dokaze za tri pljačke.

– Najveća šteta bila je u ordinaciji „Orthodont“ Banjaluka iz koje su ukrali opremu vrijednu 33.000 maraka. Zatim su opljačkali i ordinacije „Dr Čavić“ i „Dr Obradović“ odakle su takođe odnijeli stomatološku opremu i druge predmete – pojasnio je naš izvor.*

Prijedor
Protiv Davora Vučičevića i Milana Zumbrzuskog i prijedorska policija je početkom septembra podnijela izvještaj protiv njih, takođe zbog krađa. U Prijedoru su opljačkali poljoprivrednu apoteku, potom stomatološku ambulantu „Venera“ i privatnu kuću u ovom gradu.

Naš izvor je dodao da policija provjerava da li su njih dvojica povezani sa još nekim nerazjašnjenim pljačkama na području Banjaluke.

Ostavi poruku