Polako temperatura kraj Morave dostiže najviši stepen jer na megdan „zebrama” u ponedeljak dolazi aktuelni šampion Crvena zvezda taman dovoljno da stadion kraj Morave kao i obično kad igraju crveno-beli sa „Marakane” bude dupke pun.

Po tradiciji Borac je u susretima sa Crvenom zvezdom vrlo često izlazio i kao pobednik, a stariji Čačani dobro se sećaju daleke 1946.

kada je Borac u kvalifikacijama za najelitniju ligu stare Jugoslavije pobedio kraj hirovite Morave 2:1, rezultat koji se zauvek pamti i pominje.

U prepunim čačanskim kafićima, posebno onim na čuvenom šetalištu, za svakim stolom se razgovara o proteklom susretu pre tri dana kada su Čačani na „Marakani” ostali kratkih rukava.

Potencira se nedosuđena najstroža kazna kada je Pavićević rukom igrao u svom kaznenom prostoru.

Principi rukovodstva kluba ostali su isti, dostojanstvo kako to i dolikuje uglednom Borcu, ne pominju šta se dogodilo pred kraj susreta na „Marakani”, ali zato najvatreniji i najiskreniji navijači Crvene zvezde jasno i glasno kažu – penal je bio.

Izdanak čačanskog Borca Nikola Boranijašević igra po desnoj strani u odbrani, mlad je i ambiciozan, i prepun želje da u ovom susretu pokaže, koliko on i njegovi saigrači, vrede.

– Pratio sam sa svim ostalim igračima koji nisu igrali na „Marakani” utakmicu i priznajem da mi nije bilo lako.

Pokazali smo u ovom meču da Borac može da se nosi rame uz rame sa Crvenom zvezdom.

Žao mi je što nije došlo do realizacije brojnih šansi koje smo imali.

Ali, evo prilike da se već u ponedeljak na našem ognjištu i pred našim simpatizerima revanširamo za taj poraz, da na popravnom ispitu pokažemo da je Borac klub koji se mora respektovati.

Očekujem da će to biti težak meč, da će Crvena zvezda sigurno ići na pobedu, predaje u našem taboru nema i nisam daleko od razmišljanja mojih saigrača koji su spremni da se uhvate u koštac i da u ovom meču samo uz dobru igru opravdamo poverenje koje uživamo u Srbiji.

Bio bih više nego zadovoljan da osvojimo jedan bod.

Jeste on veliki ali za nas pun pogodak – potencirao je Boranijašević.NA ZVEZDU ZA 500 DINARAPobrinulo se rukovodstvo kluba da svim ljubiteljima fudbala omogući prisustvo derbiju 7.

kola.

Sve kapije biće otvorene, a oni koji su zainteresovani da isprate uživo ovaj meč moći će da na vreme kupe karte po ceni od 500 dinara za sve tribine.

Biće otvorena i istočna tribina, prvi put od kako je preuređena i ona je obezbeđena za navijače Crvene zvezde.

Karte su puštene u prodaju i mogu se nabaviti svaki dan od 10 časova u prostorijama Borca.

Interesovanje kod medija je veliko, pa je otvoren proces za akreditovanje novinara.

Ostavi poruku