POSLEDNjA pripremna utakmica Crvene zvezde za nadolazeću sezonu bila je najlošija odigrana na turniru u Istanbulu, vrhunskom evroligaškom testu za učesnike “Glorija kupa”.

U meču za peto mesto naš tim je bio lak zalogaj za Anadolu Efes (59:76) i trećim porazom završio četvorodnevni boravak na Bosforu.

Pokušao je trener Dejan Radonjić da sinhronizuje takmičarski motiv i potrebu da tek pridošle igrače uključi u sistem, ali je u tome uspeo u manjoj meri nego u prethodna dva duela sa CSKA i Fenerbahčeom.

Iz rezultatskog ugla, nedostajala je mnogo čvršća odbrana, takođe i neuporedivo organizovaniji i kreativniji napad da bi se crveno-beli ravnopravno suprotstavili ekipi Dušana Ivkovića, rešenoj da ne dozvoli još jedan poraz u “svojoj kući” (turnir igran u dvorani Fenerbahčea).

Iz ugla uigravanja tima pred početak jadranske sezone, 3.

oktobra protiv Levskog, nedostajali su konkretniji pokazatelji da Nikola Kalinić, Stefan Jović, Jaka Blažič i Nemanja Dangubić postaju skladni delovi celine.

Kao i u prošlom meču sa domaćinom turnira, spoljna linija koju predvodi američki tandem Markus Vilijams – Čarls Dženkins igrala je daleko ispod evroligaškog nivoa.

Napadačka bezidejnost jedan je od problema koji će Zvezda morati da rešava u hodu, ukoliko želi da iskorači u odnosu na minulu sezonu i plasira se u Top 16 fazu elitnog takmičenja.

Zbog toga je najveći deo napadačkog tereta prebačen na centarsku liniju, u kojoj je najorniji bio Boban Marjanović, jedini igrač raspoložen za nadigravanje sa veoma kvalitetnim protivnikom.

Dva dana ranije crveno-beli su imali trojicu voljnih za igru, na premijeri petoricu.

Tendencija bi trebalo da bude suprotna tome.

Ostavi poruku