PET pobeda i jedan remi i gol-razlika – 9:0! Ovo je zasad statistika crveno-belih koja često pomaže trenerima da pronađu poneki minus.

Interesantno je da su igrači Zvezde dva puta matirali rivale posle prekida, i to do odlaska kapitena Nenada Milijaša (odigrao tri meča).

Od tada nisu pogodili, ali svih devet strelaca su uspeli da matiraju golmane nogom.

Ako se vaga prema najboljoj sezoni u poslednjih sedam godina otkriva se u istom periodu efikasniji nastupi za skoro duplo i mnogo više primljenih golova (osam).

Interesantno je da je ekipa najefikasnija od 31.

do 45.

minuta (tri pogotka), a zatim (od 46.

do 60.

minuta dva pogotka).

Odbrambeni igrači nisu upisali prvenac, a vode srednjaci sa 55,56 odsto i napadači imaju učinak od 44,44 odsto.

Najubedljivija pobeda je izvojevana protiv Jagodine na „Marakani“ (3:0).

Što se tiče kartona, zarađeno je devet žutih (prosek 1,5 po meču) i Nenad Lalatović je na svakom od šest mečeva izvršio po tri izmene i najviše puta je sa klupe ulazio mladi Luka Jović, koji čeka da postigne prvi pogodak na zvaničnom meču u crveno-belom dresu.

– Neću da pravim poređenja, već se bavim aktuelnim problemima.

Lazović je dugo čekao selidbu u inostranstvo, a nadao se do poslednjeg dana, 31.

avgusta, da postoji opcija za promenu kluba.

Kada je spuštena zavesa, shvatio da mora da sačeka još nekoliko meseci i razumem da onda nije lako uhvatiti pravi ritam – kaže Lalatović.

U ekipu se za utakmicu protiv Borca, u odnosu na meč protiv istog rivala pre nekoliko dana u Kupu, vraća kapiten Nikola Mijailović.SPAVANjE U ČAČKUU ZVEZDI su odlučili kao i prethodna dva puta (Novi Sad i Kruševac) da ekipa na gostovanje putuje dan ranije.

Baza crveno-belih od nedelje po podne posle treninga u Beogradu, trebalo da bude hotel u blizini Čačka, a dolazak na stadion kraj Morave planiran je dva časa pre starta megdana.

Ostavi poruku