Jovan Novak više nije košarkaš Vršac Svislajona.

Odlukom arbitražne komisije KSS, ugovor sa mladim reprezentativcem je, na njegov zahtev, raskinut na štetu vršačkog kluba, jer se kasnilo sa isplatom jedne plate.

Klub je nezadovoljan ovakvom odlukom Saveza, ali i zbunjen željom Novaka da po svaku cenu ode iz kluba, iako trenutno nema angažman, niti trenira sa nekom ekipom.

– Do prekida saradnje je došlo na izuzetno nekorektan način.

Novak je poslednje dve sezone imao maksimalne uslove za napredak, veliku minutažu i poverenje.

Mnogo smo ulagali u njega i zato nam nije jasan ovaj potez, a još manje odluka Saveza, koji je u ovom slučaju zastupao samo interese igrača, a ne i kluba.

Nelogično je da nam nije dat nikakav rok da uplatimo spornu platu, što bismo i uradili, jer smo računali na njega i u ovoj sezoni – ističe za “Sport” trener Vršca Oliver Popović, dodajući da je KSS na ovaj način poslao jako lošu poruku svim klubovima, koji godinama ulažu u mlađe kategorije i daju reprezentativce.

Odlazak Novaka, koji je bio lider vršačkog tima u prethodne dve sezone, „naterao“ je Vrščane da ekspresno krenu u potragu za novim plejmejkerom.

Izbor je pao na iskusnog Milijana Bocku.

– Od prošle sezone u klubu su ostala samo petorica igrača: Kasabašić, Savović, Cvetanović, Apić i Davidovac.

Doveli smo Stefana Balmazovića, Filipa Petrovića, Nemanju Miljkovića, Nikolu Pavlovića i Nikolu Riboškića, dok još tragamo za klasičnom peticom – kaže Popović.

Vrščani su ovog leta konačno rešili najveći problem, doveli su novog sponzora – kompaniju „Svislajon Takovo“, zahvaljujući kojoj će im ambicije u novoj sezoni biti plasman u Superligu.

Postavljen je i novi direktor Vrščanin Miljan Ivanović, dok je stručni štab muške ekipe ostao isti.

Ostavi poruku