SHARE

Видео-снимак из “кантримена” настао је у тренутку када је усмрћен Лука Јовановић (21). Запис открива да су сви путници у возилу били свјесни несреће на Бранковом мосту у Београду.

Снимак је направила Милица Новаковић, једна од дјевојака из “кантримена”, која је прије двије недјеље прихватила нагодбу са тужилаштвом.

На самом почетку снимка, који ексклузивно објављује Блиц, чује се јак ударац, ломљење стакла и женски глас који узвикује: “Опа”. Затим једна од девојака опуштено и весело изговара: “Полакце, полакце… Све је у реду, све ок. Ајмо полако”.

Поново се чује:

“Полако, у реду смо” (женски глас).

“Лагано, Маре” (други женски глас).

Један женски глас потом тихо каже “стани”, а на њега се надовезује мушки неразаговјетан глас и опет други мушки глас који возачу сугерише да скрене десно.

Све вријеме у колима одјекује гласна музика, која није стишана ни послије несреће на Бранковом мосту. Прилком судара пукло је и стакло на “кантримену” па су лакше посјекотине добиле Тамара Богдановић, која је сједила иза сувозача, и Милица Новаковић, која је сједила у њеном крилу и која је мобилним телефоном направила три снимка “селфија” непосредно прије несреће.

Возач и путници у “кантримену” одлучили су да се не зауставе и поред ударца на сред Брановог моста, ломљења стакла, посјекотина…

Помоћу снимака сигурносних камера утврђено је да је Милићев одмах након несреће на Бранковом мосту скренуо десно чим је дошао на новобеоградску страну.

Несрећа на Бранковом мосту догодила се 25. јула, када се Лука Јовановић враћао из града са пријатељима кући. Њима се на мосту покварила “лада” и кад су изашли да је прегурају у зауставну траку на њих је налетио “мини кантримен”. Лука Јовановић је преминуо дан касније у Ургентном центру.

Петоро сапутника Марка Милићева – Тамара Богдановић, Милица Новаковић, Дана Маневска, Бојана Петровић и Никола Лепен правоснажно су осуђени на казне кућног затвора по споразуму о признању кривице, јер нису пријавили несрећу.

Они су такође означили Марка Милићева као возача “кантримена” и испричали да је Милићев касније склонио аутомобил са његовим кумом Братиславом Весовићем.

Милићеву и Весовићу, којима тужилаштво није понудило споразум о признању кривице, и таксисти Саши Јанковићу судиће се у одвојеном поступку.

Милићев се терети за два дјела изазивање тешке саобраћајне несреће и бјежање са лица мјеста па му пријети максимална казна од 19 година и 6 мјесеци затвора.

Одбрана Тамаре Богдановић уложила жалбу

Одбрана Тамаре Богдановић, једне од дјевојака која је била у “кантримену” када је његов возач Марко Милићев изазвао саобраћајну несрећу у којој је настрадао Лука Јовановић, уложила је жалбу на пресуду којом је дјевојка осуђена на 10 мјесеци кућног затвора.

Пресуду је донио судија за претходни поступак Трећег основног суда у Београду 12. септембра, на основу споразума о признању кривице, који Богдановићева и још четворо сапутника из “кантримена” закључила са тужилаштвом.

Међутим, бранилац Бодгановићеве адвокат Рајко Јелушић рекао је Тањугу да је поднио жалбу на ту пресуду јер сматра да суд није утврдио да ли је његова брањеница заиста извршила кривично дјело које је признала.

Он је подсјетио да је споразум потписан без њега као изабраног браниоца (јер је у штрајку), већ у присуству браниоца по службеној дужности, као и да је “очигледно да није било слободне воље” приликом давања таквог признања, те да је спорно и њено одрицање права на жалбу.

Жалба је поднијета 19. септембра Вишем суду у Београду и чека се његова одлука.

Према поменутој пресуди, осим Богдановићеве због прикривања Марка Милићева након саобраћајне несреће на Бранковом мосту, односно за кривично дјело неотклањање опасности, на казне кућног затвора осуђено је још четворо сапутника из “кантримена”, док се поступак против Милићева и даље води јер њему нагоба није ни нуђена.

Милица Новаковић је осуђена на осам, Бојана Петровић на четири мјесеца, а Никола Лепен и Дана Маневски на по шест мјесеци кућног затвора.

SHARE

Оставите одговор