Naslovna Svijet Putin ispred patrijarha Kirila

Putin ispred patrijarha Kirila

0

MOSKVA – Za 36 odsto stanovnika Rusije predsednik Vladimir Putin je ličnost od najvišeg autoriteta, dok za patrijarha Kirila to misli samo jedan odsto ispitanih u istraživanju koje je sproveo poznati ruski institut „Javno mišljenje“ (FOM).

Prema tom istraživanju, 60 odsto stanovnika Rusije ima osobu koju smatra svojim „moralnim autoritetom“, prenela je Verska informativna agencija Na drugom mestu, sa šest odsto je ministar inostranih poslova Sergije Lavrov, slede ministar odbrane Sergije Šojgu sa pet odsto, desničarski političar Vladimir Žirinovski sa četiri odsto, premijer Dmitrij Medvedev sa tri odsto i vođa komunista Genadij Zjuganov sa dva odsto.

Na čelu onih kojima jedan odsto ispitanika pridaje prvo mesto osoba sa autoritetom je patrijarh Kiril, koliko imaju i dvojica novinara, predsednik federacije hokeja ili bivši premijer Evgenij Primakov.

Oni kojima je Putin na prvom mestu smatraju da je on „ojačao autoritet Rusije u svetu“.

Sociolozi su ocenili da su stanovnici Rusije pod izuzetno velikim uticajem onoga što im se prezentuje preko državnih centralnih televizijskih kanala.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku

Exit mobile version