GRAĐANI Srbije izabrali su Novaka Đokovića, kao najboljeg sportistu sveta! To je pokazalo i nedavno istraživanje švajcarske organizacije ICERTIAS, koje tradicionalno dodeljuje medalje kvaliteta brendovima i pojedincima širom planete.

Nole je laureat u više kategorija: ljudi su za njega ubedljivo najviše glasali na pitanja „Ko je najbolji sportista Srbije?“, odnosno „Ko je najuspešniji sportista na svetu?“, dok su ga birali i kod pitanja „Čiji biste meč najviše voleli da gledate uživo?“ U istraživanju je učestvovalo 1.200 građana naše zemlje starijih od 15 godina koji koriste internet.

Zanimljivo, Đoković je dobio slična priznanja i u Crnoj Gori, kao ubedljivo najpopularniji sportista, ali pohvale stižu i sa ostalih strana.

Konkretno, građani Kazahstana smatraju da je srpski teniser bez premca na globalnom nivou, dok su za lokalnog heroja izabrali dizača tegova Ilju Iljina, višestrukog svetskog i olimpijskog šampiona.

Srbe i Kazahstance, osim Novaka, spaja i ljubav prema Real Madridu.

Građani obe zemlje izabrali su upravo ovaj klub kao najbolji.

Drugačije smatraju Turci, koji najviše vole fudbalski klub Barselonu, odnosno Ronalda, kao pojedinca.

Od domaćih, primat zadržavaju Fenerbahče i Arda Turan (fudbaler Atletiko Madrida).

Azerbejdžanci su birali Mesija, Real i Nefči, građani Gane veruju da su najbolji Portugalac Ronaldo, Mančester junajted i Asante Kotoko (lokalni klub), dok Mađari i Slovaci, na primer, u prvi plan ističu Useina Bolta i Real Madrid.

Đoković će pokušati da uzvrati na ovo poverenje novim pobedama, počevši od turnira u Kini.

Novak ima skor od 20 uzastopnih pobeda u ovoj zemlji, dobio je 40 od poslednjih 45 setova, uzeo je sedam pehara u Pekingu i Šangaju do sada, uz skor 39-6.

– Tenis je lep sport, koji ujedinjuje ljude – rekao je Nole na humanitarnom događaju u Pekingu, gde su se okupila deca teniseri iz Kine i Srbije, kao uvertira u takmičenje koje počinje u ponedeljak.

Ostavi poruku