SHARE

VELIKI snovi u Maloj Aziji, nadajmo se, počeće da se pretvaraju u javu od subote.

Naše najbolje košarkašice u četvrtak su otputovale na Svetsko prvenstvo u Turskoj (27.

septembar – 5.

oktobar).

Na premijeri naše devojke se u D grupi sastaju sa selekcijom Angole, zatim slede dueli sa SAD (nedelja) i Kinom (utorak).

Na Bosfor je sa odlaska iz Beograda, odakle su “četvrtoplasirane Evropljanke” ispraćene kako i dolikuje, poneta sjajna atmosfera.

Još da se prenese i ratnički duh sa prošlogodišnjeg EP, pa u tom slučaju mogli bismo da očekujemo lepe vesti iz Istanbula.

– Srce nam je bilo puno zbog onakvog ispraćaja iz Beograda.

Košarkašice nisu navikle na takvu medijsku pažnju, a druženje sa medijima i javnošću u TC “Ušće” nam je tek dalo krila.

Došle smo u Tursku da pružimo maksimum, da pokušamo da ponovimo dobru igru sa prošlogodišnjeg EP i nadamo se da ćemo da obradujemo sve poklonike košarke u Srbiji – kaže izvanredni krilni centar Jovana Rad, jedna od junakinja prošlogodišnjeg pohoda u najbolji kvartet Starog kontinenta.

– Na startu nas očekuje sudar sa direktnim konkurentom za prolaz u drugu rundu, ali kiptimo od želje da pokažemo šta znamo.

Još jedan meč privlači veliku pažnju, ali, ruku na srce, teško da može da ima takmičarski značaj, duel sa moćnim timom SAD.

– Još kada sam saznala sa kim smo u grupi rekla sam dobro je što smo sa Amerikankama, ne možemo posle da se sudarimo sa njima do finala.

Naravno, šalim se, daćemo sve od sebe na toj utakmici, da ostavimo što bolji utisak i steknemo to zanimljivo iskustvo – dodala je Jovana Rad, zlata vredna košarkašica u srpskoj reprezentaciji.

SHARE

Оставите одговор