Naslovna Fudbal KOMENTAR: Da li je samo Karadžić kriv za godine bez Zvezdine titule?

KOMENTAR: Da li je samo Karadžić kriv za godine bez Zvezdine titule?

0

KADA nema titule, u Srbiji je kriv samo jedan čovek – Tomislav Karadžić.

Taj eho je šest godina stizao sa crveno-bele strane Topčiderskog brda, na kraju prethodne su otrovne strelice odapete i sa crno-belog dela, a dva izgubljena boda u Kruševcu i očajno suđenje Santrača bili su dovoljni za nove nalete iz Ljutice Bogdana.

Zamera se Karadžiću i loša poseta na utakmicama nacionalnog tima zbog animoziteta Zvezdinih navijača prema njemu, a pritom se zaboravlja da su tribine „Marakane“ pune.

Da li zbog ljubavi prema nekadašnjim čelnicima kluba? Ili sadašnjim? Prvi operativac i trenutno vodeći čovek Crvene zvezde u svakom smislu, Zvezdan Terzić je u najnovijem napadu na prijatelja koga poznaje 25 godina, a napada u (ne)pravilnim razmacima, optužio da je upravo predsednik FSS najveći krivac što Crvena zvezda šest godina nije igrala u kvalifikacijama Lige šampiona i da je između ostalog na taj način klub finansijski potpuno potonuo.

A pritom se zaboravlja da je FSS na čelu sa Karadžićem često pozajmljivao novac Zvezdi, kako bi „gasila požar“…

Tako paušalno ispaljena optužba najlakše pokriva sve.

Najviše činjenicu da je Zvezda posle samo dve osvojene titule komšija mogla stane na noge i vrati pehar u vitrine, ali su se mudre glave dosetile da Pižon ne može da zadrži stečenu prednost.

Ili da se sudbina čak tri šampionata rešavala u derbijima, koje je Zvezda gubila u Humskoj.

Isto tako niko verovatno nikada neće objasniti zašto je na „Marakani“ bilo isplativije ulaganje u južnoameričke „bogove“ fudbala koji su dolazili za papren novac, a uglavnom odlazili za siću, nego jačanje omladinske škole…

Za to vreme u komšiluku su ubirali plodove sopstvene fabrike i višestruko je naplaćivali.

Da li je takvoj Zvezdi Tomislav Karadžić mogao da pomogne, odnosno da li je onakvom Partizanu morao da pomogne? Jasno je da Terzić kao neko ko nije bio deo sistema nema odgovornost za godine koje su „pojeli skakavci“, ali samim tim ni pravo da upire prstom u jedne, a amnestira druge…

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version