SREDOVEČNI biciklista, star između 40 i 50 godina, poginuo je u nesvakidašnjoj nesreći, kada su ga u sredu uveče, na izlazu iz Kaća, u razmaku od svega dve-tri sekunde, udarila dva automobila!? Najpre je to učinio „jaguar“ koji je vozio Miroslav Jovanović (28) i koji je u Kać ulazio iz pravca Novog Sada, da bi, od siline udara, biciklista, čiji identitet nije utvrđen, odleteo na drugu stranu kolovoza, pravo pod točkove „juga“ kojim je, iz suprotnog smera, išao Đorđe Stanković (24).

Biciklista je izdahnuo na mestu udesa, a, ako je suditi po šturom saopštenju PU Novi Sad, to se, ipak, dogodilo već od prvog udarca.

U tom saopštenju se, naime, navodi samo da će protiv vozača „jaguara“, inače meštanina obližnje Budisave, biti podneta krivična prijava, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Stanković, inače Kaćanin, se u saopštenju ne pominje.

To, svakako, jeste uteha njemu i njegovoj porodici, ali dramu kroz koju prolaze i čije naknadne posledice još ne znaju, oni sigurno nikada neće zaboraviti.

Đorđeva supruga Radojka (19), koja je bila sa njim u kolima je, naime, u početnoj fazi druge trudnoće (već imaju ćerkicu od 11 meseci), a u četvrtak ujutru je, od ogromnog stresa, dobila odliv krvi i prevezena je u novosadsku bolnicu.NEZACELjENA RANA SVE što se dogodilo suprugu njene unuke Radojke, u Neveni Kalajdžiji je oživelo i jednu staru, nikad preboljenu ranu.

– Pre 19 godina mi je nastradao sin Ilija, tada 16-godišnjak.

Slučajno ga je, u kobnoj dečjoj igri, iz pištolja ubio najbolji drug – kaže, kroz suze, Nevena.

– Još ne znamo šta će da bude, čekamo šta će reći lekari – kaže tužno mlada žena.

Okolnosti pod kojima su se Đorđe, Radojka i njen rođeni ujak Nebojša Kalajdžija u trenutku nesreće našli na kobnom mestu, zaista sežu u sferu neverovatne igre slučaja.

– Najpre su Radojka i Đorđe otišli po Nebojšu na put prema Novom Sadu, u firmu gde ona radi kao vozač i taman kada su stali pred kućom, zazvonio je njegov mobilni.

Iz preduzeća su ga zvali da se vrati po neke papire.

Đorđe je okrenuo „jugo“ i svi su krenuli nazad.

To je bilo kobno jer se nesreća desila pri tom povratku – priča, potresena, u domu Stankovića, u Kaću, Radojkina baka Nevena Kalajdžija (65).NEĆE VIŠE ZA VOLAN KADA je u četvrtak ujutro Radojki pozlilo, komšije su Đorđu ponudile svoj automobil da je preveze u novosadsku bolnicu.

On to, međutim, nije mogao da učini.

– Ovo što se desilo ga je slomilo i rekao je da više nikada neće uzeti volan u ruke – kaže Nevena Kalajdžija.

– Na sreću, Hitna pomoć je brzo stigla i Radojku prevezla u Novi Sad.

Daće bog da sa njom sve bude u redu.

Na licu mesta je, neposredno posle nesreće, bila i Radojkina rođena sestra N.

Š.

(15).

Bicikl je, veli, ležao na beloj liniji koja razdvaja dve kolovozne trake, prednji deo „jaguara“ bio je razbijen, a telo muškarca ležalo je pod točkovima „juga“.

– Odjednom smo videli telo koje leti na njihovu stranu puta i Đorđe nije imao vremena ni da koči, ni da skrene udesno da ga izbegne – govori tinejdžerka.

– I da jeste, oni bi se obrušili u duboki jarak pored puta i verovatno i sami nastradali.

Čoveka koji je poginuo ovde niko ne zna, a neki ljudi pričaju da se kod njih raspitivao kako da stigne do Novog Sada.

Prema nezvaničnim informacijama, testiranje kojem su obojica bili podvrgnuti, pokazalo je da ni Jovanović ni Stanković u krvi nisu imali alkohola.

Ostavi poruku