Francuske vlasti najavile su oštriju borbu protiv huligana zbog učestalih scena nasilja na fudbalskim utakmicama u poslednje vreme.

Među najavljenim merama su praćenje nasilnih navijača u Francuskoj, saradnja sa drugim evropskim zemljama, suspenzija stadiona i zabrana samostalnog putovanja na gostujuće utakmice.

– Vlast će u potpunosti iskoristiti svoja prava kako bismo bili sigurni da se nasilje ne ponovi.

Posebne mere odnose se na suspenziju stadiona, a ako bude potrebno i zabranu navijačima da putuju na gostujuće utakmice – navodio se u zajedničkom saopštenju ministara unutrašnih poslova Bernara Kazanova i omladine i sporta Patrika Kanera.

Od klubova se traži da prekinu saradnju sa pristalicama koji prave probleme i iz nedelje u nedelju učestvuju u incidentima tokom utakmica.

Više od 44 pripadnika policije povređeno je prošlog meseca kada je pre i posle meča na Korzici između Bastije i Marselja došlo do sukoba navijača.

Navijači Pari Sen Žermene sukobili su se sa pristalicama Čelsija u četvrtfinalu Lige šampiona, a incidenata je bilo i u novembru na utakmici između Sent Etjena i Nice.

Ostavi poruku