ANDREA Arsović će uskoro ponovo na vatrenu liniju.

Naša sjajna strelkinja i prva koja je na SP u Granadi izborila olimpijsku vizu za Rio de Žaneiro, od 21.

do 28.

oktobra učestvovaće na finalu Svetskog kupa u Gabali (Azerbejdžan), gde se svetska elita boriti za kristalne globuse Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF).

– To je lepo takmičenje, jer učestvuje samo po osmoro najboljih u svakoj disciplini, osvajači medalja sa SP, kao i prošlogodišnji pobednici i nadam se da ćete i tada biti uz mene – rekla je Andrea, na lepoj svečanosti u restoranu „Petica“ na Adi Ciganliji, upriličenoj povodom osvajanja olimpijske kvote i ekipne bronzane medalje vazdušnom puškom sa Ivanom Maksimović i Katarinom Biserčić.

– Drago mi je što ste se okupili u ovlikom broju.

Želim da zahvalim porodici, prijateljima iz reprezentacije i Saveza, svim institucijama koje su podržavale naš program i, naravno, prestavnicima medija.

Ovo je bila moja najuspešnija sezona, ali ujedno i jedna od najtežih.

Pripreme za SP bile su prava noćna mora, ali vratila sam se sa bronzanom medaljom i sa prvom kvotom za moju državu.

Toga uspeha, istina, postala sam svesna tek posle nekoliko dana.

Nadam se da ćemo do kraja kvalifikacionog ciklusa uspeti da ostvarimo rekordan broj kvota, veći nego na prošlim Igrama u Londonu, kada smo imali osmoro učesnika.

Sjajnim Andreinim uspesima zadovoljan je i njen trener Dragan Donević.

– Zajedno smo od 2007.

i ovo joj je jedna od najboljih sezona.

Na Svetskom kupu u Minhenu osvojila je bronzu, postala je vicešampionka Evrope vazdušnom puškom u Moskvi, a reprezentacija, u kojoj su bile Ivana Maksimović i Dragana Todorović, postala je prvak Evrope sa evropskim rekordom.

Kruna je bilo Svetsko prvenstvo, osvojila je olimpijsku kvotu i ekipnu bronzu i postigla najbolje rezultate u sezoni.

Sve to smo ostvarili zato što smo imali jaku podršku Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta, Streljačkog saveza Srbije i našeg kluba Partizan.

Zahvalni smo i Srećku Pejoviću, direktoru SSS, mojoj koleginici iz reprezentacije Jeleni Arunović i psihologu Mariji Srećkov, koja je pomogla da Andrea uspešno prebrodi probleme s puškom koji su je pratili u većem delu godine – nabrajao je Donević zaslužne za Andreine uspehe…JUHAS, JASNA, ZORANA…DRUŽENjU su prisustvovali i Janoš Juhas, prvi trener Andree Arsović i jedan od najtrofejnijih srpskih stručnjaka u istoriji streljačkog sporta, koji je bio učitelj Sanje Ivošev, Aranke Binder, Nemanje Mirosavljeva, Jasna Šekarić koja je Srbiji donele drugu olimpijsku vizu.

Zatim predsednik i potpredsednik SS Srbije Siniša Mašović i Obrad Stevanović, izvršni direktor OKS Damir Štajner, reprezentativci Zorana Arunović, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović…

potom sportski direktor SS Srbije Srećko Pejović, trener reprezentacije Jelena Arunović, generalni sekretar SS Srbije Nenad Petković, brojni strelci, članovi porodice…

Ostavi poruku