PRED najboljom reprezentacijom Srbije su važni mečevi na startu kvalifikacija za EP 2016.

protiv Jermenije, 10.

oktobra u Jerevanu, i Albanijom, četiri dana kasnije u Beogradu.

U isto vreme mlada reprezentacija igra baraž susrete protiv Španije, koju će Ćurčićevi izabranici dočekati u Jagodini, a zatim 14.

oktobra igrati revanš u Kadizu.

Dovoljno, dakle, razloga za potpunu mobilizaciju u Fudbalskom savezu Srbije kako bi, pre svega dueli na našoj travi, protekli bez problema, pogotovo meč sa Albanijom koji je u svakom smislu više od igre.

Okupljanje igrača obe selekcije predviđeno je za 6.

oktobar, kada će se A reprezentativci sresti u hotelu „Hajat“ (jedino ukoliko im Dik Advokat ne da slobodan dan, pa se sa pripremama počne dan kasnije), a igrači mlade reprezentacije imaće skup u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, gde će provesti tri dana, a onda sledi odlazak u Paraćin gde će Ćurčić i njegovi igrači sačekati duel sa Španijom, 10.

oktobra.

Interesantno je da će sa spiskom kandidata pred javnost najverovatnije prvo izaći Dik Advokat, u sredu 1.

oktobra, a dan kasnije imena onih koji će se pripremati za duele sa Španijom saopštiće Radovan Ćurčić.

Spisak igrača koji će objaviti oba selektora neće imati mnogo iznenađenja, a interesantno je da Advokat i Ćurčić imaju gotovo isti problem što se tiče igračkog kadra.

On se, pre svega, odnosi na igrače iz poslednje linije tima, jer primera radi i Nastasić i Mitrović, igrači koji su činili par u proveri protiv Francuske, nemaju potrebnu minutažu u svojim klubovima.

S druge strane Ćurčić ne može da računa na povređene Spajića i Vitasa, odnosno Ćosića, koji je posle slabe partije u Peskari izgubio i mesto startera u klubu.

Ostaje, dakle, da u hodu oba selektora potraže najbolja rešenja za velika iskušenja koja ih očekuju.OMLADINCI UBEDLjIVIMLAĐA omladinska reprezentacija Srbije (igrači do 18 godina) ubedljivo je savladala vršnjake iz Rumunije (4:1) u drugoj prijateljskoj utakmici odigranoj u Vršcu.

Rumuni su vodili na poluvremenu da bi u nastavku otpor gostiju slomili trostruki strelac Aleksandar Lutovac i Strahinja Karišić.

Ostavi poruku