Posle dva dana i dve teške utakmice protiv veoma jakih protivnika kakvi su moskovski CSKA i Fenerbahče Ulker, košarkaši i stručni štab Crvene zvezde Telekom imaju slobodan dan.

Pauzu na turniru Gloria kup u Istanbulu deo igrača i članova stručnog štaba crveno-belih iskoristio je za posetu medicinskom kompleksu ACIBADEM.

Trener Dejan Radonjić zajedno sa kondicionim trenerom Draganom Gačevićem, fizioterapeutom Miloradom Ćirićem, kao i prvotimci Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović bili su u prilici da vide velelepni objekat koji u svom sklopu poseduje modernu bolnicu, fitnes i spa centar.

Posebnu atrakcija u ovom medicinskom kompleksu je takozvana hladna soba sa temperaturom od čak -110 stepeni.

– Ona služi za brži i bolji oporavak posle napornih treninga i za oporavak od različitih povreda.

Sastoji se od dve prstorije, u prvoj je temperatura -50 stepeni i ona služi za adaptaciju.

Posle minuta provedenog u njoj automatski se otvaraju vrata druge prostorije u kojoj je temperatura -110 stepeni u kojoj sportisti provode samo dva minuta.

Sve to dovodi do naglog poboljšanja cirkulacije i to kroz čitavo telo, a ne samo lokalno što se postiže stavljanjem leda.

Posle ovog tretmana osećaj je izvanredan – objasnio je celokupnu proceduru fizioterapeut crveno-belih Milorad Ćirić.

Priliku da sve ovo isprobaju imali su Branko Lazić, Stefan Jović, Nikola Rebić i Đorđe Kaplanović.

Na pitanje kako je bilo Lazić odgovara: – Veoma ledeno.

Prvi minut je bio ok, ali svaki naredni sekund je bilo sve hladnije i sve teže.

Uspeli smo da izdržimo nekako ta dva minuta, ali sam siguran da bi posle toga bilo nepodnošljivo – rekao je Lazić.

Zanimljivo je da su košarkaši crveno-belih na ovako niskim temperaturama bili bez odeće, sa štitnicima za uši, specijalnim maskama za usta u nos, uz rukavice i papuče: – Vrlo neobično iskustvo – kaže Stefan Jović i dodaje: – Ali, kako su nam rekli, tek za sat vremena ćemo osćati sve blagodeti ovog tretmana – zaključio je Jović.

Ostavi poruku