Premijer Aleksandar Vucičh izjavio je danas da neće prisustvovati Paradi ponosa 28.

oktobra i podvukao da je njegova dužnost kao premijera da ljudima garantuje bezbednost i sugurnost.

„Poštujem ustavne obaveze države i moja obaveza je da se svim ljudima garantuje bezbednost i sigurnost.

Moje je demokratsko pravo – neću da prisustvujem Paradi niti mi to pada na pamet“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

„Baš ne bih mogao da se šetam, imam druga posla nego da se šetam pa i da nemam opet ne bih šetao.

To je moj izbor.

Moj je izbor da li ću u nedelju da izađem sa decom ili idem u Tekiju da radim.

To je moj izbor“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, neće da se dodvorava nikome, ni stranim ambasadama, pa da priča kako će biti na čelu kolone.

On je dodao da je za njega svaki dan radni, da zna da to strašno nervira one koji ga mrze, ali da se ne sekira zbog toga i dodao da će nedelju da provede radno kao i uvek, te da će obići istok Srbije nastradao u poplavama i razgovarati o energetskom sektoru.

U UTORAK ILI SREDU POTVRDA PUTINOVOG DOLASKA Predsednik Vlade najavio je danas održavanje samita najmanje 16 premijera jugoistočnih i istočnih zemalja od 16.

do 18.

decembra u Beogradu, kao i dolazak predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.“Konačnu potvrdu dolaska predsednika Ruske Federacije imaćemo u utorak ili u sredu“, rekao je premijer na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.O decembarskom samitu je rekao da je će to biti ubedljivo najveći skup koji će u Beogradu biti održan nakon više od 40 godina.“Prisustvovaće svi ili gotovo svih 16 premijera, moguće je da ih bude i 18, jer se javljaju i premijeri drugih država koji žele da prisustvuju tom skupu“, rekao je premijer.Srbija će, dodao je, proslaviti oslobođenje Beograda u četvrtak, 16.

oktobra i očekujemo dolazak visokih zvanica i predsednika Putina.

U utorak u sredu imaćemo konačnu potvrdu njegovog dolaska“, rekao je Vučić i dodao da će Srbija umeti da proslavi godišnjicu Velikog rata na najbolji mogući način.“Ponosimo se i ponosićemo se borbom protiv fašizma“, rekao je premijer.On je zahvalio svima koji su podržali mere fiskalne konsolidacije Srbije koji su, kako je rekao, razumeli šta je to što Srbima mora da uradi po svaku cenu kako bi mlađim generacijama obezbedila sigurniju budućnost.“Srbija nema više vremena za kukanje, naš posao je da radimo i da donosimo promene“, kazao je premijer istakavši da će Srbija imati i snage i volje da već 2016.

godine bude zemlja sa najvećim privrednim rastom u Evropi.BIĆE GASA, NEĆE BITI RESTRIKCIJA Premijer Vučić najavio je da poskupenja struje neće biti bar u narednih šest meseci, odnosno do kraja grejne sezone.

Neće biti restrikcija, a obezbedićemo dovoljno gasa, poručio je premijer.

Vučić kaže da je Srbije već obezbedila 450 miliona kubnih metara gasa i potrudiće se da iz Mađarske obezbedi dodatne količine.

Apelovao je na građane da štede struju kako bismo što manje morali da je uvozimo, a na lokalne samouprab da redovno plaćaju račune za gas koji troše za toplane.

Ostavi poruku