SHARE

ONO što mnogi žele da izbegnu, kako u oktobru kada Albanija gostuje u Beogradu, tako i kasnije kada Srbija ode u Tiranu, neki podgrevaju – i to na “jakoj vatri”.

Novinska agencija “Naše Preševo” u obimnom tekstu posvećenom predstojećem kvalifikacionom meču između Srbije i Albanije koji se 14.

oktobra igra na stadionu u Humskoj, najavljuje da će goste u Beogradu podržati čak 2.000 navijača! U toj najavi ne bi bilo ništa sporno da upravo pomenuti detalj nije ključna stavka, odnosno želja dva saveza u razgovorima oko organizacije utakmice.

Naime i na Terazijama i u FS Albanije postoji jasna želja da se po principu reciprociteta izbegne dolazak Albanaca u Beograd i kasnije srpskih navijača u Tiranu.

Na taj način bi se, umnogome, olakšala organizacija dve utakmice “visokog rizika”, a da pritom ni jedna ni druga strana ne bi bile oštećene.

Neko očigledno nije mogao da se strpi i sačeka zvaničnu odluku dve strane, pa je tako “Naše Preševo” požurilo da pompezno najavi prisustvo 2.000 navijača selekcije Đanija De Bjazija.

U tekstu koji maltene ne ostavlja ni najmanju mogućnost drugačijeg raspleta, osim onog da će gosti imati značajnu podršku iz “kaveza” na tribini stadiona Partizana, navode se i reči jednog od organizatora navijačkog karavana.

– Od ponedeljka smo započeli sa prikupljanjem podataka o imenima zainteresovanih za gostovanje u Beogradu.

Interesovanje je ogromno i očigledno je da ćemo biti primorani da napravimo selekciju.

Ne želimo da vodimo ljude samo zato što žele da gledaju utakmicu.

Osnovni uslov je da svi koji krenu za Beograd budu stariji od 20 godina – objasnio je neimenovani izvor uslove “konkursa”.

Prema istom izvoru pristalice crveno-crnih bi se, u slučaju da organizovano navijanje u predstojećim mečevima nekako dobije zeleno svetlo, okupili u Tirani, Prištini ili Preševu pred dolazak u Beograd.

Među pristalicama najprijatnijeg iznenađenja na početku kvalifikacija za EP bi se našlo 1.500 tamošnjih i oko 500 Albanaca iz Preševa, Bujanovca, Medveđe, čak i iz Vranja i Niša! FSS U PETAK O NAVIJAČIMANAJAVA dolaska navijača Albanije u Beograd svakako nije nešto što može da obraduje nadležne u Fudbalskom savezu Srbije.

Generalni sekretar naše kuće fudbala Zoran Laković je tokom četvrtka imao nekoliko sastanaka u UEFA, pa je za petak ostavio konkretnu priču na temu predstojećeg meča sa Albancima na stadionu Partizana.

SHARE

Оставите одговор