Plan A, plan B…

Privremeno rukovodstvo Crvene zvezde sa kako neko reče, udarnom pesnicom Zvezdanom Terzićem, vršiocem dužnosti generalnog sekretara sa ovlašćenjima sportskog direktora (u jednom trenutku i funkcijom predsednika!?) postavilo je ultimatum čelnim ljudima FSS koji bi po njihovoj želji trebalo da raspišu prevremene izbore, ali sudeći po raspoloženju klubova i regiona fudbalska Srbija je daleko od onoga što žele nosioci brojnih funkcija u Ljutice Bogdana.

– Da li je sve ovo fudbalski interes ili neko želi da privatizuje Savez? Meni se čini da oni koji zagovaraju promene žele da pomognu samo sebi.

Ne gledaju oni FSS na način kako bi to trebalo ljudi kojima je stalo do fudbala u Srbiji.

Ironija je da izbore traže oni koji duguju državi na milione evra poreza, oni koji zaposlenima duguju silne plate, oni kojima su stadioni u veoma lošem stanju, oni koji imaju…

Ma bolje da ne pričam.

Njima je samo stalo do kase – ističe za “Sport” Ratko Borovnica, predsednik FS Vojvodine.

Rok za izjašnjavanje postoji…

– Interesantno je da se sve ponovo pokreće pred važne reprezentativne mečeve.

I onda govore kako im je stalo do uspeha reprezentacije.

Ne, ovde se radi samo o ličnim interesima, sve ostalo su priče za decu – kaže Borovnica.

I prvi čovek FS Regiona zapadne Srbije, Žarko Stevanović smatra da vreme i način nisu najbolji….

– Nismo za nasilje, a ne dopada nam se ni trenutak za ovu priču, jer pred Srbijom su veoma važne utakmice u kvalifikacijama za EP u Francuskoj, naravno i okršaji mlade selekcije sa Španijom.

Valjda je svima u interesu da u ovim duelima zabeležimo dobre rezultate, ostvarimo kasnije i plasman na EP, jer to znači da bi onda svima bilo dobro, našem fudbalu na prvom mestu – ističe Žarko Stevanović, prvi čovek FS Regiona zapadne Srbije.

Tema je vruća…

– Čujte, naš region ima klubova više nego Crna Gora i Makedonije zajedno, tako da se ponašamo veoma odgovorno prema aktuelnim pitanjima.

I sve što radimo mora da prođe naš Izvršni odbor.

Tako da ćemo, kada dođe vreme, imati stav.

Samo ne treba posle jednog penala ili ofsajda tražiti promene, nije ozbiljno za ljude koji rade u fudbalu – kaže Žarko Stevanović.

Ostavi poruku