Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović, posle pobede na startu Svetskog prvenstva u Italiji, nije krila zadovoljstvo zbog važnog trijumfa svoje ekipe: – Moram da priznam da nismo odavno igrale ovako dobro.

Nije bilo merodavno da se gledaju naše prijateljske utakmice, ovakva borbenost i srčanost nisu mogli na njima da se vide.

To mora posebno da nas raduje, jer pored toga što pobeđujemo i igramo dobro, krase nas i te naše stare osobine.

Svesne smo da je sistem takmičenja na SP nemilosrdan.

Nema vremena za pad, za tugovanje i zahvaljujući takvom pristupu uspele smo uspele da se održimo tokom čitavog meča.

Bilo je teško koliko krajnji rezultat ne govori.

3:1 nekada zvuči kao ubedljiva pobeda.

Srećna sam što se meč završio u četiri seta – kazala je Ognjenovićeva.Naš najbolji tehničar se osvrnula i na predstojeći duel:- Bugarke su imale neke minimalne izmene i promene trenera, što ne bi trebalo da nas zanima, ni da utiče na nas.

Servis nam je najjače oružje, a dobro smo igrale protiv Turkinja i u kontranapadu, a išao nam je i blok.

Sigurno da protvniku neće da bude lako da „prođe” pored našeg srednjeg i krajnjih blokera.

Protiv Turske hrabra kao najiskusnije u timu bila je i najmlađa reprezentativka Srbije – debitantkinja u A timu Tijana Bošković.

Zlatna juniorka je iznenada dobila šansu, potpuno zasluženo, a poverenje selektora je opravdala na najbolji mogući način.

Bila je najefikasnija na terenu, gađala je iz svih pozicija i zasluženo je ponela epitet igračice utakmice.- Debitovala sam za seniorski tim, nisam se uplašila, a najvažnije je da smo slavili.

Jako dobro smo ušli u meč, prvi set smo odigrali fantastično, posle smo malo pali u drugom delu, ali smo uspeli da se vratimo i da slavimo.Mlada uzdanica Vizure priznaje da je u početku bilo malo treme.- Bilo je treme na početku, ali ona je bila pozitivna.

Kako je utakmica odmicala igrali smo sve opuštenije.Boškovićeva je naglasila da joj je mnogo značila pomoć iskusnijih saigračica.- Moram da kažem da je podrška stvarno bila velika i od strane saigračica i stručnog štaba.

Hvala im na tome.

U sredu igramo sa Bugarskom i iskreno ne poznajem ih.

Dobra su ekipa, čim su na SP, ali uz igru kao juče možemo do trijumfa – zaključila je najmlađa reprezentativka Srbije Tijana Bošković.

Ostavi poruku