SHARE

NA jednom sam sajtu pročitao naslov – „Gruba greška Evropske komisije: Vojvodina pripojena Hrvatskoj?“, ali mi se čini da bi znak pitanja trebalo da stoji iza pominjanja Evropske komisije, a ne iza pominjanja Hrvatske.

Objavljivanje netačne mape jeste greška Evropske komisije (EK), verovatno nenamerna, no koja dokazuje koliko je „njima tamo“ stalo do „nas ovde“, i koliko upravo žele da nas poznaju.

Evropskoj komisiji je utoliko dozvoljen i performans: „Uh, izvinite“, u kome će se ponovo dogoditi greška na mapi (CG je deo SRB), a nakon što su Hrvatsku vratili u njene okvire.

No to se EK naprosto može, a može im se jer se naša zemlja (što da ne iskoristim priliku pa kažem: Ona sa „popravljene karte“!) – nikad ne oglašava kada su ugrožena njena prava, čak i kad je ugroženost simboličke prirode.

I nije najveći problem u tome što je naša zemlja nedopustivo osiromašila, pa je zato ne zarezuje niko ko vrednost vidi samo u potenciji merkantilne vrste, već je problem u tome što je naša zemlja ostala bez belih bubrega od vrha do dna, te se nikakvo istorijsko: „Dosta je bilo, momci“, ne vidi na obzorju.

Za početak, jedan oficijelni protest Evropskoj komisiji.

Sa zahtevom za smenom crtača mape.

SHARE

Оставите одговор