Naslovna Srbija Ješić: Šta će nam Tadić

Ješić: Šta će nam Tadić

0

DEMOKRATSKA stranka ima hiljadu problema, blokadu računa, osipanje članstva, pad rejtinga.

Umesto što pokušavamo okupljanje onih koji su politički potrošeni, treba da se okrenemo mladima, da ih uključimo u politiku i stranku i da sa njima pravimo blok.

Zaista ne verujem da se sa Lečićem, Jeremićem ili Tadićem može praviti budućnost DS.Ovako inicijativu da DS bude stožer okupljanja proevropskih stranaka vidi potpredsednik demokrata Goran Ješić, koji u intervjuu za „Novosti“ poručuje da je konačna odluka oko udruživanja opozicije ipak na lideru demokrata Bojanu Pajtiću.* Znači li to da se DS opet deli na dve struje – Pajtićevu i blok, koji, po mišljenju nekih, predvodite vi Borko Stefanović? – Pajtić ima mandat da vodi DS, pobedio je na izborima i to nije sporno.

Kao što nije sporna kritika unutar stranke i ja ću je iznositi.

Ne treba da bude izgovor, ali treba imati na umu i da su od dolaska Pajtića na čelo DS prošla nepuna četiri meseca i da mu možda treba dati još malo vremena.* Da li je uopšte moguća čvršća saradnja između vas i Pajtića, pošto kažete da je jedina sličnost to što ste iz iste stranke?- U ideološkom smislu, u globalnim političkim nazorima između nas u suštini nema razlike.

Naravno da me zabrinjava pominjanje „srpske Srbije“ i slično.

To je pokušaj iz očaja da se zauzme prostor za koji se misli da je ostao upražnjen.

Ali, ne možete tražiti od mene i većine u DS da podržimo pretvaranje stranke u desničarsku, kada smo svi levo orijentisani.* Šta je po vama pravi recept za oživljavanje demokratske opozicije?- DS mora da resetuje politiku, prekine sa nepotizmom, negativnom selekcijom, lošim kadrovanjem.

Razočarali smo birače i sada treba da pokažemo da to više nećemo raditi ukoliko dobijemo novu priliku da vodimo državu.PAJTIĆ NE MOŽE NA DVE STOLICE* HOĆE li DS izgubiti vlast u Vojvodini i treba li u tom slučaju Pajtić da podnese ostavku ili da bude smenjen?- Mislim da će SNS biti teško da napravi drugu većinu i da će DS izgurati mandat do kraja.

Ali veće je pitanje da li će DS to iskoristiti za puke privilegije ili da uradi nešto u korist građana.

Ozbiljno bavljenje pokrajinskom vladom traži celog čoveka 24 sata dnevno.

Ne vidim da je moguće da pored toga vodite i stranku, sa hiljadu problema, mada Pajtić tvrdi da jeste.

NEMA KOMENTARA

Ostavi poruku Cancel reply

Exit mobile version